Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Χάθηκε τουρκικό υποβρύχιο και το έψαχναν 48 ώρες – Νέο «κατόρθωμα» των Τούρκων

Εκτός από το τουρκικό υποβρύχιο που παραδόθηκε ρίχνοντας φωτοβολίδα, ένα άλλο τουρκικό υποβρύχιο «χάθηκε» για δύο 24ωρα και το τουρκικό επιτελείο έψαχνε να το βρει.

Επί ένα 48ωρο στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, οι Τούρκοι πετούσαν μόνο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του ναυτικού τους και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.

Αυτή η δραστηριότητα αποδόθηκε στην προσπάθεια των Τούρκων να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια.

Πηγή του Militaire επιμένει ότι η πραγματικότητα είναι πως οι Τούρκοι είχαν χάσει επαφή με δικό τους υποβρύχιο, το οποίο εναγωνίως αναζητούσαν.

Η ανησυχία των Τούρκων προκύπτει και από το γεγονός ότι την Πέμπτη κυκλοφόρησε σε ΝΑΤΟϊκούς κύκλους η πληροφορία ότι οι Τούρκοι ζήτησαν επαφή με νορβηγική εταιρεία που ασχολείται με διασώσεις υποβρυχίων.

Η παρατεταμένη απώλεια επαφής είχε προκαλέσει αναστάτωση.

Η επαφή με το υποβρύχιο πιθανόν να αποκαταστάθηκε την Παρασκευή, λένε πληροφορίες που δεν έχουν όμως επιβεβαιωθεί.

Προφανώς τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα όχι μόνο από την τουρκική πλευρά, αλλά και από την ελληνική, που παριστάνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να αναφέρουμε ότι σε περίπτωση που είχε ξεσπάσει πόλεμος, η Τουρκία αυτή τη στιγμή θα μέτραγε τουλάχιστον τέσσερα βυθισμένα υποβρύχια, ένα θα είχε παραδοθεί με όλο το πλήρωμά του κι ένα ακόμα θα αγνοούνταν.

Αντί να κάθονται καλά και να μην προκαλούν, θέλουν και νεο-οθωμανική αυτοκρατορία.

Το tribune έχει υποστηρίξει επανειλημμένως ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικής στρατιωτικής σύγκρουσης η Τουρκία θα συντριβεί και ύστερα θα διαμελιστεί.

Το καθεστώς Ερντογάν καλό είναι να αρχίσει να συμπεριφέρεται ως κανονικό κράτος. Εάν δεν μπορούν, θα εξαλειφθούν.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...