Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Σε κατάσταση πανικού οι Τούρκοι: ''Casus belli η επέκταση των χωρικών υδάτων σε Ιόνιο-Κρήτη''

 Το φυσάνε και δεν κρυώνει!

Σε κατάσταση πανικού διατελούν πλέον οι Τούρκοι μετά την πρόθεση της Ελλάδος να διαφυλάξει στρατιωτικά την ΑΟΖ της, αλλά και να επεκτείνει στα 12 μίλια την υφαλοκρηπίδα της σε Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.

Αυτό που “άνησυχεί” ιδιαίτερα την Άγκυρα είναι η διπλωματική αποδοχή των ελληνικών θέσεων στην παγκόσμια κοινή γνώμη, διότι αυτό θα μετρήσει πολλαπλάσια σε μια πιθανή κλιμάκωση στην Α.Μεσόγειο.

Τούρκος καθηγητής και σύμβουλος του Ερντογάν, αξιολογώντας τις κινήσεις της Ελλάδος στο θέμα της επέκτασης των 12 μιλίων στην Ελλάδα, αφού αρχικά επικαλείται το κοράνι, στην συνέχει μιλά για “πολεμική αναμέτρηση” ουσιαστικά ανάμεσα στις δύο χώρες.

“Το Κοράνι υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και η  επέκταση στα 12 μίλια στο Αιγαίο θα ήταν ζήτημα επιβίωσης για την Τουρκία. Είναι ανεξάρτητο από την σημερινή κυβέρνηση. Η Τουρκία έχει ήδη ανακοινώσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι θα την θεωρήσει ως μια πράξη πολέμου", είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ότι το τουρκικό Casus belli κατά της Ελλάδος είναι ενεργό.

Ο ίδιος αναφέρει “ότι οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να επεκτείνει την κυριαρχία της στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω των νησιών, των οποίων το νομικό καθεστώς είναι αμφιλεγόμενο (το ίδιο αφήγημα λένε όλοι οι Τούρκοι ειδικοί), καθιστά αδύνατη την επίλυση της τρέχουσας κρίσης.

Για πολλά χρόνια, η Ελλάδα ήθελε να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια, αλλά δεν το έκανε διότι υπήρχε η απόφαση που είχε λάβει η Τουρκική Εθνοσυνέλευση πριν από 25 χρόνια, με την ενεργοποίηση του Casus belli”.

Ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Μαρμαρά Σελάμι Κοράν συνέχισε τρομαγμένος ακολουθώντας την τουρκική προπαγάνδα, ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στο Αιγαίο, σημαίνει ότι η “Θάλασσα των Νήσων” (Αιγαίο) θα υπαχθεί ολόκληρη υπό ελληνική κυριαρχία.
 
“Όταν η Ελλάδα επεκτείνει στα 12 μίλια τα ύδατά της τότε θα χάσουμε τα πάντα, διότι ακόμη και τα εμπορικά μας πλοία για να διέλθουν από αυτή την περιοχή θα πρέπει να παίρνουν άδεια από την Αθήνα.

 Εάν γίνει αποδεκτό το αξίωμα της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, κάτι που έχει μηδενική πιθανότητα, το Αιγαίο θα μετατραπεί σε ελληνική λίμνη, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος θα υπόκεινται σε ελληνικούς κανόνες και έλεγχο”, κατέληξε ο ίδιος.  

Η Τουρκία, σαν έτοιμη από καιρό, ξεκίνησε σίγουρη για την “ελληνική υποχώρηση”, να απειλεί και να προκαλεί στρατιωτικά την Ελλάδα, ενθυμούμενη την τελευταία φορά που το είχε κάνει(1996).

Το  “τείχος” όμως που αντέταξαν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην Α.Μεσόγειο, όπως και στο Έβρο πριν μερικούς μήνες, προκάλεσε οργή και ανησυχία, η οποία τώρα μετατράπηκε σε πανικό, αφού χάνεται και το επικοινωνιακό παιχνίδι για την Άγκυρα.

Μόνο με ισχυρές πραγματικά ένοπλες δυνάμεις μπορεί να επιβιώσει ένα μικρό κράτος σαν την χώρα μας, εφοδιασμένο με στρατηγικά όπλα, τα οποία θα εγγυώνται το μεγάλο κόστος στον κάθε επιβουλέα που θα θελήσει να του επιτεθεί με κάθε τρόπο. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...