Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 3ου ΝΑΟΥ

Μετά την αξιοσημείωτη επιτυχία της ειρηνευτικής συμφωνίας που διαμεσολάβησε το Τραμπ μεταξύ Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων,

ο υπουργός Εξωτερικών Mάικ Πομπέο έφτασε στο Ισραήλ τη Δευτέρα με ατζέντα για την επέκταση της ειρήνης στην περιοχή. 

Βάσει της συμφωνίας, το Ισραήλ και τα ΗΑΕ συμφώνησαν σε πλήρη διπλωματικούς δεσμούς, συμπεριλαμβανομένης της ανταλλαγής πρεσβευτών, της έναρξης απευθείας πτήσεων και της εμπορίας.

Ο Πομπέο δήλωσε στο παρελθόν ότι η επέκταση της ισραηλινής κυριαρχίας ήταν μια απόφαση «που πρέπει να λάβουν οι Ισραηλινοί».

Σε συνέντευξή του στο Jerusalem Post , ο Πομπέο δήλωσε ότι το ζήτημα της παραχώρησης της κυριαρχίας του Ισραήλ από την Ιουδαία και τη Σαμαριά θα «έχει μεγαλύτερη σαφήνεια» όταν ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο Πρίγκιπας  Mohammed Bin Zayed συναντηθούν με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την υπογραφή της συνθήκης, πιθανώς τις επόμενες εβδομάδες.

«Θα το αφήσω σε αυτούς τους τρεις ηγέτες να συζητήσουν», είπε. «Η δέσμευση που ανέλαβαν οι Ισραηλινοί ήταν ότι δεν θα επέκτειναν την κυριαρχία τους για ένα χρονικό διάστημα. Ελπίζουμε ότι οι ηγέτες θα είναι όλοι μαζί , και πιθανότατα θα έχουν μεγαλύτερη σαφήνεια και την ικανότητα να απαντήσουν σε αυτό με μεγαλύτερη σαφήνεια. "

Ο Πομπέο σχεδιάζει να συνεχίσει την επίσκεψή του στην περιοχή με το Σουδάν, το Μπαχρέιν και τα ΗΑΕ. Υπέδειξε στα ΜΜΕ ότι περισσότερες χώρες ενδιαφέρονται να υπογράψουν ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, αν και δεν διευκρίνισε ποιές.

«Δεν μπορούσα να σας πω το χρονοδιάγραμμα και δεν μπορούσα να σας πω ποιες χώρες, αλλά νομίζω ότι καθώς άλλα έθνη σε όλο τον κόσμο βλέπουν ότι υπάρχει τεράστιο όφελος για τη σχέση - από διπλωματική προοπτική, οικονομική προοπτική και από την άποψη της ασφάλειας - Νομίζω ότι άλλα έθνη θα δουν ότι είναι το σωστό να κάνουμε », δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξή του στο J-Post . «Νομίζω ότι θα έρθουν επίσης να δουν ότι η οικοδόμηση αυτού του συνόλου σχέσεων είναι το μονοπάτι που θα οδηγήσει και στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή».

Ο Ραβίνος Yehudah Glick, πρώην μέλος του Likud στο Knesset και επικεφαλής του Ιδρύματος Shalom Jerusalem , σημείωσε ότι όπως ο πρώτος ναός χτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου ειρήνης μετά από μια μακρά περίοδο πολέμου, ένα κύμα συμφωνιών ειρήνης θα μπορούσε να είναι προάγγελος μίας περίοδου ειρήνης, πιο ευνοϊκή για την κατασκευή του Τρίτου Ναού, από τις πρώτες δεκαετίες του σύγχρονου Ισραήλ που χαρακτηρίζονταν από πολέμους.

«Ένα πράγμα που δεν μπορώ να σας πω είναι το μέλλον», είπε ο Ραβίνος Γκλκ ως αποποίηση ευθυνών. «Αλλά εάν οι επιλογές είναι να φέρετε ένα σπίτι προσευχής στο όρος του ναού μέσω ειρήνης ή πολέμου, είναι σίγουρα προτιμότερο να το κάνετε μέσω της ειρήνης όπως ο πρώτος ναός που φέρεται μέσω της ειρήνης».

Ο Ραβίνος Γκλκ σημείωσε ότι όπως ακριβώς ο Βασιλιάς Σολομών έκαναν ειρηνευτικές συμφωνίες με τον Βασιλιά Χίραμ του Τύρου (γνωστό σήμερα ως Λίβανος) και με τη Βασίλισσα της Σεβά, οι τρέχουσες προσπάθειες για την ειρήνη περιλαμβάνουν τα έθνη του Λιβάνου και της Αφρικής.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Mishnah (προφορική νομοθεσία), ο βωμός πρέπει να είναι κατασκευασμένος από ανεπεξέργαστους λίθους που δεν έχουν σχηματιστεί από σιδερένια εργαλεία. Αυτό συμβαίνει επειδή ο σίδηρος χρησιμοποιείται για την κατασκευή όπλων πολέμου και ο Ναός προορίζεται να παρατείνει τη ζωή, όχι να την συντομεύσει. 

«Η συμφωνία ομαλοποίησης με τα ΗΑΕ είναι άνευ προηγουμένου και φαίνεται προσανατολισμένη στη δημιουργία ενός Σώματος Προσευχής για όλα τα έθνη.

«Αυτή είναι μια τεράστια ευκαιρία γιατί, μέχρι τώρα, οι Παλαιστίνιοι Μουσουλμάνοι αρνήθηκαν να προσευχηθούν μαζί μας», είπε ο Ραβίνος Γκλικ. «Αυτό εμπόδιζε να έρθει η προφητεία. Τώρα, με τους Χριστιανούς, τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους να προσεύχονται δίπλα-δίπλα, μπορούμε να έχουμε ένα Σπίτι Προσευχής για όλα τα έθνη. "

breakingisraelnews.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREAKING ISRAEL NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

2 σχόλια:

 1. Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΝΑΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΤΙΣΤΕΙ.

  1) Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ
  2) Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΖΟΡΟΒΑΒΕΛ
  3)Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΗΡΩΔΗ ( ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ)

  ΑΡΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ... ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ...ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Χριστιανούς αποκαλεί κάποια δικά μας ρασοφoρεμένα απόβλητα, φαντάζομαι.
  Όσο είναι χριστιανοί αυτοί, τόσο και οι σημερινοί ραβίνοι είναι Εβραίοι και Ισραηλίτες...

  Ισραήλ είναι η Εκκλησία.
  Εβραίοι ήταν οι πνευματικοί πρόγονοί μας.
  Χριστιανοί είναι οι ορθόδοξοι, μη-οικουμενιστές, που δεν συμπροσεύχονται με αλλόθρησκους και άλλα δόγματα.

  Το σημερινό κράτος του "Ισραήλ" είναι προϊόν κλοπής γης, μαζικού φόνου και εξολόθρευσης, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβίασης κάθε είδους ηθικής και δικαιοσύνης, και ανατροπή κάθε θεϊκής εντολής.

  Οι σημερινοί αυτοαποκαλούμενοι "Εβραίοι", καμιά σχέση δεν έχουν με τον Θεό, ούτε με (τους δοξασμένους από τον Θεό) Εβραίους της Π. Διαθήκης, εκτός μόνο (ίσως) με τους "Εβραίους" εκείνους τους οποίους θανάτωνε επί σειρά ετών ο Θεός στις ερήμους. Αλλά ακόμα και αυτό αμφισβητείται, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξουν ότι έχουν γενετική σχέση με εκείνη την φυλή, πόσο μάλλον με τον Ααρών, από τον οποίον ουσιαστικά ξεκινά η Εβραϊκή αρχιεροσύνη. Αλλά τι ψάχνουμε; Εδώ ούτε πνευματική σχέση δεν έχουν! Ποιος Εβραίος θα συμπροσευχόταν ποτέ με αλλοπίστους και αλλόδοξους, όπως οι ίδιοι δηλώνουν ότι κάνουν;

  Συναγωγή του σατανά είναι, ακριβώς όπως τους είχε αποκαλέσει ο Χριστός, όχι Εβραίοι.
  Εβραίοι ήταν ο απόστολος Παύλος, ο απόστολος Πέτρος, και όλοι οι άλλοι που έγιναν χριστιανοί, όχι εγκαταλείποντας τον Ιουδαϊσμό, αλλά εκπληρώνοντας τον σκοπό του, ο οποίος είχε ήδη αρχίσει να εξαλείφεται με τον ερχομό του Χριστού.

  Αλλά τι σόι "μεσσία" περιμένουν που χρειάζεται να κάνουν τόση ανθρώπινη προετοιμασία; Αν αυτός ο "μεσσίας" τους ήταν όντως από τον Θεό, θα χρειαζόταν τόση μακροχρόνια, επίπονη και ανίερη προετοιμασία από τόσα ασήμαντα ανθρωπάρια; Θα χρειαζόταν να κλέψουν την γη των Παλαιστινίων; Θα χρειαζόταν να χώνουν την μύτη τους σε κάθε χώρα και να τα κάνουν όλα άνω-κάτω; Θα χρειαζόταν να ελέγχουν τα ΜΜΕ όλων των χωρών και να προβάλλουν αίσχη; Θα χρειαζόταν να είναι οπλισμένοι σαν αστακοί με πυρηνικά όπλα, που κανείς δεν ξέρει πόσα είναι, ενώ οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουν όποτε νοιώσουν απειλή;
  Όχι μόνο εκλεκτή φυλή του Θεού δεν είναι, αλλά είναι και τυφλοί, που δεν μπορούν να δουν ότι είναι χεσμένοι από τον φόβο τους, την ανασφάλειά τους, την τρέλα τους, και την απελπισία τους, μη τυχόν και πάθουν κακό ή δεν έρθει ο ψευτό-"μεσσίας" τους.

  Κυριος ο Θεός σας θα σας διασκορπίση εις όλα τα έθνη, από το ένα έως το άλλο άκρον της γης, και θα γίνετε εκεί δούλοι εις άλλους θεούς ψευδείς, εις ξυλίνους και λιθίνους, τους οποίους δεν εγνώριζες ούτε συ ούτε οι προπάτορές σου.
  Αλλά και μεταξύ των εθνών εκείνων δεν θα έχης ανάπαυσιν και ησυχίαν, ούτε και θα σταματήσουν κάπου τα πόδια σου εις μόνιμον κατοικίαν σου. Ο Κυριος θα δώση εις σε καρδίαν άθυμον και μελαγχολικήν, οφθαλμούς αλαμπείς και μισοσβημένους, ζωήν, η οποία θα λυώνη ημέραν με την ημέραν.
  καὶ ἔσται ἡ ζωή σου κρεμαμένη ἀπέναντι τῶν ὀφθαλμῶν σου, καὶ φοβηθήσῃ ἡμέρας καὶ νυκτὸς καὶ οὐ πιστεύσεις τῇ ζωῇ σου·
  τὸ πρωΐ ἐρεῖς· πῶς ἂν γένοιτο ἑσπέρα; καὶ τὸ ἑσπέρας ἐρεῖς· πῶς ἂν γένοιτο πρωΐ; ἀπὸ τοῦ φόβου τῆς καρδίας σου, ἃ φοβηθήση, καὶ ἀπὸ τῶν ὁραμάτων τῶν ὀφθαλμῶν σου, ὧν ὄψῃ.
  (Δευτ. 28,64)


  Θυμίζει κάτι;

  Ἀπὸ δὲ τῆς συκῆς μάθετε τὴν παραβολήν. ὅταν αὐτῆς ὁ κλάδος ἤδη γένηται ἁπαλὸς καὶ ἐκφύῃ τὰ φύλλα, γινώσκετε ὅτι ἐγγὺς τὸ θέρος ἐστίν·
  οὕτω καὶ ὑμεῖς, ὅταν ἴδητε ταῦτα γινόμενα, γινώσκετε ὅτι ἐγγύς ἐστιν ἐπὶ θύραις.
  ἀμὴν λέγω ὑμῖν ὅτι οὐ μὴ παρέλθῃ ἡ γενεὰ αὕτη μέχρις οὗ πάντα ταῦτα γένηται.
  ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ ἐμοὶ λόγοι οὐ μὴ παρελεύσονται.
  Περὶ δὲ τῆς ἡμέρας ἐκείνης ἢ τῆς ὥρας οὐδεὶς οἶδεν, οὐδὲ οἱ ἄγγελοι ἐν οὐρανῷ, οὐδὲ ὁ υἱός, εἰ μὴ ὁ πατήρ.
  (Μαρκ. 13,28)


  Όλοι ξέρουμε ότι η συκή είναι οι καταραμένοι από τον Χριστό "Εβραίοι".
  Και τώρα έβγαλαν φύλλα και απαλά κλαδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...