Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ο Δεσπότης που τίμησε το ράσο του...! Σαν σήμερα το 2010 σίγησε η φωνή του Ελληνόψυχου Αγουστίνου Καντινιώτη

 

Αιωνία του η μνήμη ! Σύγχρονος πατέρας , ασύγκριτος , αληθινός αγωνιστής , Άγιος . Τώρα βρίσκεται στην αγκαλιά Του Κυρίου Ιησού Χριστού φορώντας χρυσό στεφάνι


Δε λογάριασε ποτέ τη θέση του , ούτε καν τη ζωή του .
Όλο το είναι το έδωσε για Τον Χριστό . Δεν τάχθηκε ποτέ υπέρ κάποιας κυβέρνησης ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ .Ο Χριστός ήταν πάντα ΠΡΩΤΟΣ .
Αυγουστίνος Καντιώτης ο ψαράς ανθρώπων .Βάφτισε τσιγγάνους , αφρικανούς μέχρι και μουσουλμάνος .Σε όλους τους ανθρώπους έβλεπε Τον Χριστό , ο ρατσισμός που υπάρχει σε κάποιους σήμερα ήταν ξένος για τον γέροντα Αυγουστίνο Καντιώτη.Έκανε σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο .Συγχώρεσε τους εχθρούς του .Δεν έκανε εκπτώσεις ποτέ , πολέμησε τις αιρέσεις και τους αιρεσιάρχες και κάθε χλιαρό στη διοίκηση της εκκλησίας .Τον πολέμησαν κι αυτοί από την αρχή ως το τέλος αλλά κέρδισε ο π.Αυγουστίνος , ο αληθινός δούλος του Θεού .
Εύχομαι να υπάρξει ΕΝΑΣ επίσκοπος να του μοιάσει .Αν υπάρξει ένας έστω επίσκοπος , ίσως μας ελεήσει ο Θεός .
Όλη του η πορεία ήταν υπό διωγμό . Τέτοιος ήταν ο φλογερός του λόγος που πριν ακόμα γίνει επίσκοπος , μπορούσε και ''έβαζε φρένο'' σε αντίχριστους νόμους και στη μασωνία ακόμα που από πριν τα μισά του προηγούμενου αιώνα έκανε αισθητή - δυστυχώς τη παρουσία της στην Ελλάδα , σε κυβερνήσεις ακόμη και στην Εκκλησία .
Όσα υπέφερες σε τούτο τον μάταιο κόσμο αγαπημένε μας πατέρα , τόσα παραπάνω θα κερδίσεις στη Βασιλεία των Ουρανών.Όπως κάποιος εύστοχα δήλωσε στο ντοκιμαντέρ :''εμείς σου πλέξαμε αγκάθινο στεφάνι και τώρα Ο Χριστός σου πλέκει το χρυσό ''.

Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...