Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Αντίο κουνούπια με μυρωδικά από το παρτέρι μας

 

Δυόσμος, λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο, βασιλικός, λεμονόχορτο ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον των ενοχλητικών κουνουπιών και κάνουν το καλοκαίρι μας πιο όμορφο και, φυσικά, πολύ πολύ μυρωδάτο!

no-mosquito
Η κλίση σας στην κηπουρική θα αποδώσει καρπούς αν ήδη φροντίσατε να φυτέψετε σε γλάστρες και παρτέρια μυρωδικά που θα απομακρύνουν με φυσικό τρόπο κουνούπια και παντός είδους ενοχλητικά έντομα. Με τη μία θα απολαμβάνετε όμορφο περιβάλλον αλλά και αρωματικά βότανα που θα νοστιμίζουν τα πιάτα σας.
Τα φυτά που θεωρούνται εντομοαπωθητικά είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο δυόσμος, η μέντα, η καλέντουλα, το λεμονόχορτο, η σιτρονέλα και η πετούνια. Τα συγκεκριμένα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, παρά μόνο λίγο νεράκι.
herb-mixed-pot
Χρήσιμα συμβουλες  για καλύτερο αποτέλεσμα
Θα χρειαστεί, ωστόσο, να ακολουθήσετε και κάποιους άλλους κανόνες για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
* Αποφύγετε να ποτίζετε το βράδυ τα φυτά σας. Να τα ποτίζετε νωρίς το πρωί για να έχουν την υγρασία που απαιτείται και να αντεπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
* Επίσης, φροντίστε να σκουπίζετε ή να σφουγγαρίζετε τα σημεία στην αυλή ή τη βεράντα σας όπου μαζεύονται και λιμνάζουν νερά μετά το πότισμα. Αυτό θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια.
* Τέλος, μην ξεχνάτε να κλαδεύετε τα φυτά σας, ώστε να μην αποκτούν τεράστιο όγκο και να μη γίνονται εστία συγκέντρωσης εντόμων.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...