Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Το ρωσικό πυρηνικό καταδρομικό «Admiral Nakhimov» θα γίνει το ισχυρότερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο

Το ρωσικό πυρηνικό καταδρομικό μάχης «Admiral Nakhimov» εκσυγχρονίζεται, προκειμένου να καταστεί το ισχυρότερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Forbes -και σας είχαμε ήδη ενημερώσει- το μεγάλο όπλο του ρωσικού βόρειου στόλου υποβάλλεται ήδη σε εργασίες εκσυγχρονισμού στο ναυπηγείο του Σεβμάς στο Σεβεροντνίσκ. Αυτήν την περίοδο οι εργασίες εκσυγχρονισμού και ανακατασκευής προχωρούν κανονικά και έχουν φτάσει στο 50% των προβλεπόμενων εργασιών, που θα πρέπει να υλοποιηθούν.

Το κλάσης «Kirov» και μήκους 252 μέτρων καταδρομικό, που καθελκύστηκε το 1986 κι αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό υπηρεσία μαζί με το αδελφό του πλοίο «Petr Velikiy», αποτελούν τα μεγάλα όπλα του βορείου στόλου της Ρωσίας.

Τα δύο πλοία είναι τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία στον κόσμο. Το «Petr Velikiy» φέρει 20 πυραύλους θαλάσσης-θαλάσσης P-700 και πυραύλους cruise εναντίον πλοίων και 96 αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300. Το «Admiral Nakhimov» θα εξοπλιστεί με ακόμα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα, όπως πυραύλους cruise Kalibr, τους νέους πυραύλους Kinzal, τους α/α πυραύλους S-400 καθώς και νέο πυροβόλο των 130mm με ικανότητα βολής κατευθυνόμενων βλημάτων στην θέση του παλαιότερου διπλού πυροβόλου.

Αμφότερα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αποστολές στην Αρκτική, όπου η Ρωσία επιθυμεί να αξιοποιήσει τις πηγές ορυκτού πλούτου στην περιοχή, σύμφωνα με το Forbes. Οι εργασίες εκσυγχρονισμού του πυρηνικού καταδρομικού μάχης θα κοστίσουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

 
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...