Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Τους εμβολίσαμε την «Κεμάλ Ρέις», εντοπίσαμε 5 υποβρύχια και γράφουν σενάρια ότι θα μας νικήσουν σε πόλεμο

 Έχουν παρανοήσει οι Τούρκοι. Ένα περιστατικό με τη «ΛΗΜΝΟΣ» που αμυνόμενη εμβόλισε την «Κεμάλ Ρέις», δεύτερο περιστατικό που τους πιάσαμε το υποβρύχιο και κόντεψαν να σκάσουν εκεί στα βαθιά, γνωρίζοντας ότι στην πρώτη «στραβή» θα πέθαιναν όλοι, διαδίδουν σενάρια πολέμου μήπως και σηκωθεί το ηθικό τους.

Ο ελεγχόμενος Τύπος από το τουρκικό καθεστώς επιχειρεί μια παρουσίαση των επιπτώσεων που θα έχει για την Ελλάδα μια πιθανή πολεμική σύγκρουση μεταξύ των δύο χωρών, προδιαγράφοντας μια ξεκάθαρη επικράτηση του τουρκικού στρατού.

Η ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak» φιλοξενεί θέμα με τίτλο: «Τι θα συμβεί σε περίπτωση πιθανού πολέμου μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες, καθώς η Ελλάδα θα υποχρεωθεί σε απώλεια όσων έχει κερδίσει στο Αιγαίο.

Όπως σημειώνει ο πρώην επικεφαλής του Τμήματος Πληροφοριών του τουρκικού ΓΕΣ Ισμαήλ Χακί Πέκιν, η Ε.Ε. θα περιοριστεί μόνο στην πολιτική υποστήριξη της Ελλάδας, σε ένα θερμό επεισόδιο και δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο δεν μπορούν να είναι ανεξάρτητες από αυτές στη Μέση Ανατολή ενώ επισημαίνει πως λόγω των πολλών μεγάλων και μικρών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος, η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να τα προστατεύσει με ευκολία σε μία πιθανή σύρραξη με την Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ολοένα και πληθαίνουν τα άρθρα σε φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ, που αναφέρονται στην πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου στην ανατολική Μεσόγειο, με μερικούς να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο και μεγαλύτερης σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να προετοιμάσει την τουρκική κοινή γνώμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο που θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στην τουρκική οικονομία, η οποία βρίσκεται σε ένα συνεχή κατήφορο.

Εάν πάντως η στρατηγική τους ανάλυση είναι σαν του πρώην επικεφαλής, τους περιμένουμε να περάσουν ανάμεσα στα χιλιάδες νησιά μας και να τους… γλεντήσουμε.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...