Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Έβγαλε τα ράσα ο π. Ανδρέας Κονάνος

 
σχόλιο Γ.Θ : Μια ευχή μόνο... να επιστρέψει στο ράσο... γιατί έτσι και αλλιώς σαν Ιερέας θα κριθεί. Και κάτι ακόμα... Μακάρι να υπάρξει κάποτε ένας Αρχιεπίσκοπος / μια Σύνοδος, που θα απαγορεύσει διά ''ροπάλου'' τα facebook και τα άλλα social media στους Ιερείς...

περισσότερα...
Ε Δ Ω

14 σχόλια:

 1. Όλοι έχουμε διαβάσει στο γεροντικο του Αγίου όρους για έναν ασκητή που πέταξε τα ράσα παντρεύτηκε και έκανε κ παιδί και μόλις εκείνο πήγε εφτά χρονών έβλεπε στο στήθος του πατέρα του τα κόκκινα γράμματα του σχήματος του, οπότε και ο ασκητής μετανόησε και γύρισε στο Άγιο όρος και έζησε ως έγκλειστος. Το μοναχικό σχήμα δεν μπορείς να το βγάλεις από πάνω σου πόσο μάλλον την ιερωσύνη και είναι κρίμα να πλανάται και ο ίδιος και να Πλανά τους ακόλουθους του στα σοσιαλ μίντια. Μακάρι όντως να μετανοήσει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σιγα τα λάχανα. Ουτε παναγοπουλος ειναι ουτε Αθανάσιος μητηληναιος ουτε Αθανάσιος Λεμεσού. Τα αχραντα μυστήρια που θα φύγουν από τα χέρια του δεν τον πονάνε. Νομίζει οτι το πνεύμα εινσι οι ομιλίες. Κρίμα......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είναι ανάγκη να είναι Δημήτριος Παναγόπουλος, Αθανάσιος Μυτιληναίος, Λεμεσού, Νεόφυτος Μόρφου ή Νεκτάριος Μουλατσιώτης κάποιος μοναχός για μη του επιτρέπεται να πετάξει τα ράσα. Και ο πλέον αναξιότατος των αναξιωτάτων να είναι ο Ανδρέας Κονάνος, πάλι θα ήταν ανεπίτρεπτο να τα πετάξει. Εξάλλου, στα μάτια του Θεού, μπορεί να βρίσκεται στο πνευματικό ύψος μεγάλων μοναχών, όπως ο Ιωσήφ ο Ησύχαστής, ο Αυγουστίνος Καντιώτης ή ο Νεκτάριος Πενταπόλεως. Ας μη τον κρίνουμε.

   Διαγραφή
  2. Ο π.ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗΣ,ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;;;
   ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΒΑΖΟΥΜΕ
   ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΥΣ,
   ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ,
   ΑΛΛΑ' ΠΟΤΕ' ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ!
   ΟΠΩΣ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ!!!
   ΟΛΟΥΣ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΑΚΚΙ!
   ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ Η "ΑΓΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ"!

   Διαγραφή
  3. Πράγματι!
   Ο π. Μπλουλατσιώτης που κολλάει με τους μεγάλους ιεροκήρυκες που αναφέρει ο ανώνυμος;;;

   Διαγραφή
  4. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ... Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΤΕΤΑΞΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!!
   ...ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΦΗΝΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ... ΚΑΫΜΕΝΑ
   ΤΑ ΠΡΟΒΒΑΤΑΚΙΑ,ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥΣ ...
   ΑΛΛΑ' ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΔΡΟΜΟ!!!
   Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΑΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ,
   ΑΠ' ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΒΑΤΟΣΧΗΜΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΕΙ!
   ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑ!

   Διαγραφή
  5. Ένα όνομα γέροντα ανέφερα, μην αρπάζεστε, θα γεράσετε πριν την ώρα σας. Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος κι οι 2 σας. Το τι θέλω να πω προσπαθήστε να καταλάβετε, μη κοιτάζετε τα ονόματα που αναφέρω. Τυφλοί, οἱ διυλίζοντες τὸν κώνωπα, τὴν δὲ κάμηλον καταπίνοντες.

   Διαγραφή
  6. ΠΡΟΣΕΧΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ,ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ...
   ΑΠΟ ΜΑΚΡΥΑ ... ΜΗ ΔΕ ΔΕΙΣ ΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΣΟΥ
   ... ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΠΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ... ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ
   ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ... ΠΑΝΤΑ,ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΙ 'ΑΛΛΑ ΚΕΦΑΛΙΑ
   ΚΙ 'ΑΛΛΕΣ ΨΥΧΕΣ!
   ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΜΕ!
   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ "ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ" ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ,ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ ΑΡΑΔΙΑΣΕΣ!
   ΔΕΝ ΑΡΠΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΕΙΣΑΙ ...
   ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ!
   ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ...
   ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ!
   ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΡΩ ΧΑΙΡΕ!

   Διαγραφή
  7. Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι. Όταν κάποιος μας λέει κάτι κι εμείς του λέμε "πού κολλάει αυτό;" ή "τι σχέση έχει αυτό;", είναι σα να τον αποκαλούμε, με όμορφο και ευγενικό τρόπο, βλάκα και τους εαυτούς μας έξυπνους (εκτός αν όντως λέει κάτι πολύ χοντρό). Δηλαδή, αν εγώ έλεγα στον Δημήτριο (στο πρώτο σχόλιο) "που κολλάει ο Δημήτριος Παναγόπουλος με τον Ανδρέα Κονάνο; Ο Παναγόπουλος δε φορούσε ράσα και τα πέταξε", δε θα ήταν σα να τον αποκαλώ χαζό (αν δε το εννοούσατε έτσι κι οι 2 σας, ζητώ συγνώμη); Προσπάθησα να καταλάβω τι ήθελε να πει με το σχόλιό του, ότι δεν έχασε η Βενετιά βελόνι που πέταξε τα ράσα ο Κονάνος. Δε πιάστηκα από ένα όνομα που είπε ή μια λέξη του για να το παίξω έξυπνος. Κι εμένα δεν ήταν ο Κονάνος ο αγαπημένος μου, αλλά δε τον έκρινα. Δεν τον αποκάλεσα μπερδεμένο, όπως εσύ το Νεκτάριο Μουλατσιώτη, ούτε έκανα γλωσσοπαίγνιο με το ονοματεπώνυμό του, όπως ο άλλος ο ανώνυμος, που τον είπε Μπλουλατσιώτη (δε μου είναι κάτι ο Μουλατσιώτης, μη παρεξηγηθώ).

   Διαγραφή
 3. Δεν είναι κακά τα κοιν. Μέσα δικτύωσης. Το ζήτημα είναι πώς αυτά χρησιμοποιούνται.

  Ελληνορθόδοξος Αναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν δεν μας ταπεινώνουν ο έλεγχος των άλλων, καθώς και τα διάφορα δυσμενή συμβάντα στη ζωή μας, τότε θα αναπόφευκτα θα μας ταπεινώσει σκληρά ο κάλπικος εαυτός μας. Αυτά παθαίνουν αυτοί που χρησιμοποιούν τα φυσικά χαρίσματά τους και τον Χριστό προς δική τους προβολή και για ανθρώπινη δόξα.

  Καλή μετάνοια αδερφέ Ανδρέα. Ο Κύριος θα μείνει πιστός στην αγάπη Του σ΄εσένα, κι αφού σε αφήσει ενα διάστημα να κάνεις τα δικά σου, θα σου φανερώσει την προδοσία σου μαζί με αγάπη Του αυτό θα συντρίψει τον δράκο μαζί με το "εγώ" σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν μπορώ να καταλάβω το "έγινα ένας πολίτης του κόσμου". Γιατί πριν δεν ήταν αφού πέραν ότι ήταν πολίτης ήταν και ΟΠΛΙΤΗΣ του κοσμου?? Γιατί ο Ιερέας δεν είναι άνθρωπος αλλά θυσία αλλά θυσία ανθρώπου που προστιθεται στην θυσια του Θεού και αυτό είναι ΙΕΡΩΣΥΝΗ το μεγαλύτερο δώρο του ΘΕΟΥ στον άνθρωπο. Δεν άνοιξε Πάτερ μου νέο κεφάλαιο στην ζωή σου αλλά έκλεισε το καλύτερο κεφάλαιο της ζωής σου. Συγχωρησον με Πάτερ αυτή είναι η άποψη μου.
  Κύριος φωτίσει σε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Τα κοινωνικα δίκτυα, συγκεκριμένα το facebook, ΕΙΝΑΙ πρόβλημα, γιατί "απαιτούν" (από τη φύση τους ή μέσω της ζήτησης από τον κόσμο) και μια παρουσία σε αυτά. Όμως η δουλειά του ιερέα αυτή καθεαυτή δεν είναι να διατηρεί μια παρουσία σε κάποιο κοινωνικό δίκτυο. Ας το καταλάβουμε επιτέλους ότι είναι ένα μέσο αυτο-προβολής και ότι, αν χρησιμοποιείται από την Εκκλησία, πρέπει να γίνεται με πολλή επιφύλαξη και φειδώ. Ειδικά δεδομένου του σε ποιον ανήκει το μέσο και τι προωθεί αυτός (Ζούκερμπεργκ). Φανταστείτε να έβγαινε ο άλλος πχ κάθε μέρα στο Star σε δική του (καθαρά δική του) εκπομπή. Το ίδιο είναι. Απλά δεν ταιριάζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...