Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Κινείται η ιερά εικόνα του Μέγα Αρχιερέα σε Κελί του Αγίου Όρους

Πριν από 9 μήνες περίπου, πληροφορήθηκα προσωπικά για ένα θαυμαστό γεγονός που συνέβη για τρεις ημέρες στο Άγιον Όρος, και συγκεκριμένα στο Ιερό Κελί της Αγίας Τριάδος στην Προβάτα του Αγίου Όρους.

Ενημερώθηκα τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς ότι η πόρτα της Ωραίας Πύλης του Ναού του Ιερού Κελιού που απεικονίζει το Χριστό ως Μέγα Αρχιερέα, εκινείτο μόνη της για τρεις ημέρες, από την 20η έως την 23η Νοεμβρίου 2019.

Την Πέμπτη του Αγίου Λαζάρου, πριν το φετινό Πάσχα, η εικόνα του Μέγα Αρχιερέως άρχισε να κινείται ξανά, αυτή τη φορά διαρκώς, καθημερινά.

Όπως με ενημέρωσε ο Γέροντας του Κελιού, Ιερομόναχος Γεώργιος, το γεγονός διαπιστώθηκε από τον Πρωτεπιστάτη του Αγίου Όρους, από τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας Γέροντα Πρόδρομο, πατέρες από πολλά Κελιά και Σκήτες του Αγίου Όρους, από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καρυών και τέλος, από αρκετούς προσκυνητές λαϊκούς που πέρασαν από το Ιερό Κελί.

Λόγω φόρτου εργασίας, προσωπικά δεν κατάφερα να επισκεφθώ άμεσα το Ιερό Κελί, κάτι το οποίο έπραξα αυτές τις ημέρες, για να διαπιστώσω και ιδίοις όμμασι αυτό το θαυμαστό γεγονός και πραγματικά, εξεπλάγην. 
Η εικόνα του Μέγα Αρχιερέως έχει μία αργή σταθερά κίνηση, χωρίς να αποδίδεται σε φυσικά αίτια ή ανθρώπινη παρέμβαση.

Βέβαια αυτό, όπως με ενημέρωσε ο Γέροντας Γεώργιος είχε διαπιστωθεί εξ αρχής, από τις αρχές του Αγίους Όρους, οι οποίες κατέγραψαν το γεγονός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επιχειρήθηκε να σταματήσει η κίνηση της εικόνας, (και από εμένα προσωπικά) η οποία ενώ σταμάτησε ξεκίνησε και πάλι να κινείται μόνη της.

Επίσης, τοποθετήθηκαν κεριά περιμετρικά της Ωραίας Πύλης για να εξεταστεί τυχόν ροή αέρα, που είχε ως αποτέλεσμα οι φλόγα να μένει ακίνητη και η εικόνα να κινείται.

Με ευλογία του Γέροντος Γεωργίου βιντεοσκοπήσαμε με χρήση κινητού όσο μπορέσαμε το θαυμαστό γεγονός, το οποίο και παραθέτουμε παρακάτω ως τρανή απόδειξη της κινητικότητας που έχει η εικόνα.

Σημείωση: Παρατηρήσαμε ότι η εικόνα του Μεγάλου Αρχιερέως, κάποιες φορές κινείται δυνατά και άλλες φορές πιο ήρεμα. 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...