Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Η Eπιστροφή των Aετών

 
 του Γιώργου Θαλάσση 
 σε διασκευή 2020 Ο Ερντογάν κοίταξε με δέος έξω από το παράθυρο τις πορτοκαλιές ανταύγειες που τρεμοπαίζανε κάτω από τον μαβί ουρανό της Κωνσταντινούπολης. «Κωνσταντινίγια…», μονολόγησε πικρά, «έτσι θα σε ξαναπούνε πάλι…», σκέφτηκε φωναχτά.

Λίγο πίσω ο Serhat, ο βοηθός και το δεξί του χέρι, ξερόβηξε και με συγκρατημένη αγωνία και φόβο τόλμησε να πει: «Καλύτερα να φύγουμε τώρα, κύριε πρόεδρε, οι Ρώσοι πλησιάζουν».

«Μια στιγμή, Serhat», είπε ο Ερντογάν και κοιτάζοντας τις τερατώδεις φωτιές, που λίγο πριν τα ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν προκαλέσει σε οχτώ διαφορετικά σημεία της Κωνσταντινούπολης, σκούπισε τα δάκρυά του ξέροντας ότι έβλεπε για τελευταία φορά την Πόλη των πόλεων.

«Θα την κερδίσουμε ξανά, πρόεδρέ μου!», τόλμησε να πει ο Serhat χωρίς ούτε ο ίδιος να το πιστεύει.

Το θυμωμένο και δακρυσμένο βλέμμα του Ρετζέπ στράφηκε απότομα τώρα στον βοηθό του και μέσα σ’ ένα ξέσπασμα οργής τον έβρισε και του θύμισε την πραγματικότητα με το ένα τρίτο των τούρκων στρατιωτών να έχει λιποτακτήσει, με τα άλλοτε περήφανα τουρκικά μαχητικά, που παραβίαζαν κράτη και σκορπούσαν τον τρόμο, να έχουν συντριφτεί και εξουδετερωθεί ολοκληρωτικά από τις αερομαχίες με τα ρωσικά Sukhoi, με τον τουρκικό στόλο να βρίσκεται στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας και του Βοσπόρου και τους Ρώσους κομάντο spetsnaz ολοένα να πλησιάζουν καταλαμβάνοντας αρχικά τα βόρεια προάστια της Κωνσταντινούπολης και το βόρειο πέρασμα του Βοσπόρου.

Εκείνη την ώρα στην αίθουσα μπήκε με ορμή ο επιτελάρχης του πρωθυπουργού έντρομος και σε κατάσταση σοκ. «Είστε ακόμα εδώ!;»

«Τί έγινε; Μίλα», βροντοφώναξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσπαθώντας να κρύψει τον τρόμο του.


 

«Ρώσοι καταδρομείς κατέλαβαν το τζαμί του Πορθητή!»
«Το Φατίχ!;», ούρλιαξε ο Ερντογάν και επανέλαβε υστερικά: «του Μωάμεθ του Πορθητή!;»

«Ναι, πρόεδρε, πρέπει να φύγετε τώρα, είναι πολύ κοντά. Αν κοιτάξετε από τη νότια πλευρά του κτιρίου, θα δείτε σημαίες με δικέφαλους αετούς να κυματίζουν από τους μιναρέδες».

Ο Serhat, ο βοηθός, άρχισε τώρα να βγάζει από μια αποσκευή μια γυναικεία φορεσιά μπούργκας και με δάκρυα στα μάτια πλησίασε τον Ερντογάν. «Είναι αναπόφευκτο, πρόεδρε, φορέστε το».

Την ίδια ώρα και ενώ ο μεταμφιεσμένος τούρκος πρόεδρος έφευγε για πάντα μαζί με την τουρκική διοίκηση από την πρώην Istanbul, οι ρωσικές ταξιαρχίες έφταναν στο Μέγα Ρεύμα Βοσπόρου και ύστερα στο Νιχώρι, όπου οι εναπομείναντες Έλληνες Ρωμιοί τους υποδέχονταν με πανηγυρισμούς και κρατώντας τα βυζαντινά λάβαρα των δικέφαλων αετών.

Ο ρωσικός δικέφαλος αετός και ο πατρογονικός ρωμαίικος άρχισαν να υψώνονται παντού στην Πόλη από Ρώσους στρατιώτες, Ρωμιούς και κυρίως Κρυπτοχριστιανούς.

Στο ένα μετά το άλλο από τα εναπομείναντα κτίρια, που δεν καίγονταν ή που δεν είχαν γκρεμιστεί από τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς, οι δικέφαλοι αετοί ύστερα από σκοτεινούς αιώνες επέστρεφαν.
Όταν στην Ελλάδα γινόταν γνωστό ότι οι Ρώσοι κατέλαβαν την Πόλη, το Ρωμαίικο στην Ελλάδα ξυπνούσε από τον μαρμαρωμένο ύπνο του και ενθυμούμενο την συνέχεια των παλαιών προφητειών βροντοφώναζε... "Ήρθαν τα χρόνια και οι καιροί... Πάλι δικιά μας θα 'ναι!"


7 σχόλια:

 1. ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΙΝΙ ΚΑΙ ΧΙΤΛΕΡ ΘΑ ΕΧΕΙ , ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΑΙΔΕΣΤΟ , ΕΛΛΑΔΑ ΞΥΠΝΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΗΛΥΒΡΙΑ ΡΗΓΙΟΝ ....ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΘΗΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΨΕΙΣ ΝΑΣΑΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΗΔΗ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΙΣΜΟ ΣΟΥ , ΖΗΤΩ Η ΚΩΝΑΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στήν πραγματικότητα, η Κωνσταντινούπολις ποτέ δέν έπαψε νά είναι ή μόνη, αληθινή πρωτεύουσα τής αιώνιας, διαχρονικής Ρωμηοσύνης, η μόνη, αληθινή πρωτεύουσα τής καρδιάς μας.
   Ή Αθήνα πού κατ'ανάγκην και κατ'επίφασιν ονομάσθηκε πρωτεύουσα του Νεοελληνικού κράτους, ποτέ δέν μπόρεσε στ'αλήθεια νά επισκιάσει ή να επικαλύψει τόν κρυφό πόθο κάθε γνήσιου Έλληνα, γιά τήν ελευθερία τής σκλαβωμένης πρωτεύουσάς του καί τήν μεγάλη επιστροφή στά αγιασμένα χώματα τής Ανατολής τής καρδιάς μας.

   Διαγραφή
 3. Προσεύχομαι γι'αυτό το θαύμα. Την ώρα που θα ανάψουν ξανά τα καντηλάκια στην Αγιά Σοφιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κι εγώ προσεύχομαι για το ίδιο θαύμα! και αδέρφια μου, ας με συγχωρέσει ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας κι ο Άγιος Παϊσιος αλλά έως τώρα δεν πίστευα ότι μπορούν τα πράγματα να γυρίσουν έτσι, αλλά ότι ο τελευταίος Αντίχριστος είναι προ των πυλών, ό,τι λέει ο Άγιος όμως δρομολογείται από τον Ουρανό, μας δίνει άλλη μία ευκαρία ο Κύριος κ κυρίως στην Ελλάδα Του, μας καλεί σε μετάνοια! Αμήν.

   Διαγραφή
 4. ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΌ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΌ ΣΕΝΑΡΙΟ ΒΓΑΛΜΈΝΟ ΜΈΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΜΑΣ! ΑΜΉΝ ΥΠΕΡΑΓΙΕ ΤΡΙΑΔΙΚΕ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΑΜΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΝΉΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΊΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΠΟΛΗ!!! ΑΜΗΝ ΓΈΝΟΙΤΟ!!!🙏🙏🙏

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...