Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

H Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας αρνήθηκε να συζητήσει το ουκρανικό – Ποιοι Μητροπολίτες το έφεραν στο προσκήνιο και η άρνηση του Αρχιεπισκόπου


Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην επίσημη ημερήσια διάταξη προς συζήτηση το θέμα της χορήγησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, παρά την πρόταση αρκετών μητροπολιτών, δήλωσε πηγή της Ελλαδικής εκκλησίας στο RIA Novosti.

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας έχει ξεκινήσει από την Τρίτη και ολοκληρώνεται αύριο.

Αύριο μάλιστα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και τους ιεράρχες της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ούτως ή άλλως βαρύ κλίμα με τελευταίο αγκάθι την απόφαση του ΣτΕ υπερ του Φαναρίου για το κτήμα Προμπονά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες σήμερα το απόγευμα ο κ. Ιερώνυμος δεν πρόκειται να παρευρεθή στις εκδηλώσεις βράβευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη από την Βουλή!

Όσον αφορά πάντως το φλέγον ουκρανικό ζήτημα πηγή της Ελλαδικής Εκκλησίας ανέφερε πως:

«Το θέμα της αυτοκεφαλίας ανησυχεί την Ελληνική Εκκλησία. Επισήμως στην ημερήσια διάταξη, όχι, το συζήτησε ανεπίσημα, δηλαδή, στα διαλείμματα του συνεδρίου. Μερικοί επίσκοποι έχουν προσπαθήσει να το φέρουν στην ημερήσια διάταξη. Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Κηφισίας και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου. Αλλά ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκρινε σκόπιμο να το εντάξει στην ημερήσια διάταξη»

«Η Ελληνική Εκκλησία ανησυχεί πολύ για την κρίση που ξέσπασε σε σχέση με την πρόθεση να παράσχει αυτοκεφαλία στην Ουκρανία. Το θέμα συζητείται, αλλά όχι στη συνάντηση”, πρόσθεσε.

Υπενθυμίζετια πως ήδη κάποιοι Έλληνες Ιεράρχες όπως οι Μητροπολίτες Πειραιώς, Κυθήρων και Καλαβρύτων έχουν τοποθετηθεί επί του θέματος με ενστάσεις για τις προθέσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...