Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΚΕΡΑΜΕΩΣ : «Δεν υπάρχει εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των εκκλησιών»


Για τις Εκκλησίες δεν υπάρχει προς ώρας εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμά τους΄΄ τόνισε σήμερα το πρωϊ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ANT1.
Από ότι φαίνεται από πλευράς διοίκησης τής Εκκλησίας δεν έγινε καμία κίνηση προς την κυβέρνηση ούτε ακόμα και για το δικαίωμα του πιστού στην ατομική προσευχή, να ανάψει ένα κερί στον Ναό.
Μπροστά στην εξέλιξη αυτή η Ιεραρχία δεν έχει παρουσιάσει καμία κινητικότητα, κάτι που προκαλεί πλέον εύλογα ερωτηματικά . Μετά και την αποτυχημένη διαπραγμάτευση και ανοχή στα ακραία μέτρα της κυβέρνησης με κλειστές εκκλησίες ακόμα και την Μεγάλη Παρασκευή . Η Ιεραρχία δεν φαίνεται διατεθειμένη να μπει μπροστά και να διεκδικήσει την ἀμεση συμμετοχή της στην χαλάρωση των μέτρων.
Η χριστιανική πίστη αντιμετωπίζεται από το Κράτος σαν κάτι δευτερεύον, όπως το να πας στο θέατρο και στο σινεμά. Η Ιεραρχία τηρεί μία χλιαρή στάση, που νομιμοποιεί αυτή την αντιμετώπιση. Ο λαός παρακολουθεί με θλίψη και πόνο αυτήν την εξέλιξη και ήδη το κόστος στον λαό είναι …οδυνηρό !

Θα πρέπει η Ιεραρχία να ξυπνήσει, πριν είναι πολύ αργά.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...