Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Κρίμα πρώην βασιλιά...

Τέως βασιλιάς: "Δεν διακυβεύεται η ελληνικότητα της Μακεδονίας από την επιλογή ονόματος"


σχόλιο Γ.Θ : Να υπενθυμίσω ότι και το 2015, στο δημοψήφισμα, ήταν υπέρ του "μένουμε Ευρώπη" και κατά της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού

Θέση για το Σκοπιανό πήρε, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος στην οποία τόνισε ότι «η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος» και κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να «επιτύχει την – ομολογουμένως – δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες». Σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος.
Ολόκληρη η ανακοίνωσή του:

«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος.

Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.

Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.

Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...