Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανά σχολικά βιβλία: «Σφαγέας» ο Παύλος Μελάς, «αντάρτες» οι Μακεδονομάχοι, «εγκληματίες» οι Έλληνες

Γεμάτα αλυτρωτισμούς, ψεύτικους χάρτες και ιστορικές διαστρεβλώσεις, με αναφορές προς τον Μέγα Αλέξανδρο, είναι τα βιβλία ιστορίας και θρησκευτικών που διδάσκονται εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια, στα γυμνάσια και τα λύκεια των Σκοπίων.

Όπως αναφέρει ο Μιχαήλ Χρυσανθόπουλος, ιστορικός-σλαβολόγος, με τα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία της γειτονικής χώρας «τα παιδιά μαθαίνουν και εντρυφούν μέσα στο μίσος», παρουσιάζοντας μάλιστα τους Έλληνες ως «σφαγείς».

Ενδεικτικό παράδειγμα της «πλύσης» εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι μαθητές στα Σκόπια, αποτελεί μια κόκκινη εγκυκλοπαίδεια, την οποία την έχουν βαφτίσει ως «Μακεδονική» και μέσα στην οποία αναγράφετε ότι οι Έλληνες ιστορικά εξαφανίστηκαν από το προσκήνιο και αντικαταστάθηκαν από τους Σκοπιανούς (!). Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσανθόπουλος «Γι’ αυτούς εμείς σαν έθνος, δεν υπάρχουμε».

Αποκορύφωμα στα κατά τα άλλα «ιστορικά» βιβλία, που αποτελούν μερικά από αυτά «κληρονομιά» του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρουέφσκι και το κόμμα των εθνικιστών είναι πως μέσα στα κείμενα ελληνικές προσωπικότητες όπως ο Παύλος Μελάς αποκαλούνται ως σφαγείς, ενώ οι Μακεδονομάχοι ως «αντάρτες», παρουσιάζοντας τους Έλληνες στην ουσία ως «εγκληματίες».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...