Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Σοκ στην Αγκυρα: Πέταξαν τα όπλα και αποχώρησαν οι Τούρκοι από το πεδίο της μάχης στην Αφρίν – «Κόλαση» και πανωλεθρία ομολογεί Τούρκος υπαξιωματικός

του Βασίλη Καπούλα

Οι Τούρκοι πέταξαν τα όπλα και αποχώρησαν από το πεδίο της μάχης στην Αφρίν τη στιγμή που οι Κούρδοι την υπερασπίζονταν με νύχια και με δόντια με ότι διαθέτουν. Την οικτρή κατάσταση του τουρκικού Στρατού την «κάρφωσε» ο ίδιος ο Χ.Ακάρ με την άμεση διαταγή αποστολής των ειδικών δυνάμεων μπας και σωθεί το γόητρο.

Οι Κούρδοι μοίρασαν όπλα ακόμη και σε γυναίκες και παιδιά και όλη η πόλη είναι μια τεράστια ενέδρα θανάτου για τις τουρκικές-τουρκόφιλες δυνάμεις.

Και κάτι άλλο:

Οι Τούρκοι τις τελευταίες ημέρες επιτίθενται κατά κύματα σε λογαριασμούς Κούρδων για να μην δίνουν στην δημοσιότητα τα πραγματικά στοιχεία με την τραγική κατάληξη των επιχειρήσεων περιμετρικά της Αφρίν.

Δεκάδες λογαριασμοί Κούρδων έκλεισαν εν μια νυκτί…

Μπήκε ο Τούρκος, αλλά πως θα βγει από εκεί;

Οικτρή κατάσταση αντιμετωπίζει ο τουρκικός στρατός ειδικά τις δύο τελευταίες ημέρες στην Αφρίν και από την εικόνα που έδωσε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vladimir Yevseyev, ο οποίος ανέφερε ότι η τουρκική ανωτάτη ηγεσία στην πολεμική επιχείρηση της Συρίας αντιμετωπίζει τον όλεθρο από τους εμπειροπόλεμους μαχητές Κούρδους.

Γεμίζουν τα νοσοκομεία της Τουρκίας με νεκρούς και τραυματίες Τούρκους στρατιώτες.

Σήμερα άλλοι δύο νεκροί και 11 τραυματίες Τούρκοι.

Ο Τούρκος υπαξιωματικός μιλώντας σε δημοσιογράφους ομολογεί τι αντιμετωπίζει ο τουρκικός στρατός στο Αφρίν (θα καταφέρει να επιζήσει άραγε;)

Ο μόνιμος λοχίας τεθωρακισμένων Alper Akpunar τραυματίστηκε από ρουκέτα κατά την πρώτη ημέρα της εισβολής.

Μετά την πρώτη χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Χατάι, επέστρεψε σπίτι του για να αναρρώσει.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο λοχίας εκφράζει την απορία του για την αναποτελεσματικότητα των τουρκικών βομβαρδισμών.

«Το πυροβολικό και η αεροπορία μας επί τρεις ημέρες σφυροκοπούσαν τις θέσεις των Κούρδων στο Αφρίν χωρίς αποτέλεσμα.

Όμως μόλις διασχίσαμε τα σύνορα, χωρίς να το περιμένουμε, στα πρώτα 200 μέτρα δεχθήκαμε σφοδρή επίθεση με ρουκέτες και αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως δήλωσε, με την βοήθεια του Αλλάχ περιμένει να αναρρώσει για να επιστρέψει στο μέτωπο ώστε «να υπηρετήσει το Ισλάμ και την πατρίδα»

Κουρδικές πηγές αναφέρουν πως οι Τούρκοι παράτησαν κυριολεκτικά τα όπλα και σηκώθηκαν και έφυγαν μετά την καταστροφή πολλών αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων και δεκάδες Τούρκους νεκρούς και τραυματίες.

Ισως γι αυτό «σφάζονται» τουρκικές και τουρκόφιλες δυνάμεις κατηγορώντας οι δεύτεροι τους πρώτους ότι τους στέλνουν ως «πρόβατα» στη σφαγή.

Έτσι η ανάλυση των γεγονότων που λαμβάνουν στην Αφρίν από το Ρώσο αμυντικό ειδικό αποκτούν άλλη αξία διότι αποκαλύπτουν στην ουσία ότι η τουρκική στρατιωτική ηγεσία είναι πανικόβλητη από τις αποτυχίες ενώ φέρεται να σχεδίασε μια ανεπαρκέστατη πολεμική επιχείρηση στην Β.Συρία.

Φυσικά η Ρωσία γνώριζε από πρώτο χέρι στην περιοχή τι πραγματικά συμβαίνει και ποιες οι δυνατότητες του τουρκικού Στρατού.

Το απίστευτο όμως είναι ότι για πρώτη φορά αποκαλύπτεται και επισήμως ότι οι τουρκικές φάλαγγες κόλλησαν στην λάσπη και στην τρομερή θέληση των Κούρδων που πολεμούν υπέρ βωμών και εστιών.

Ο αντιπρόεδρος του αμυντικού ινστιτούτου Μόσχας και φημισμένος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Vladimir Yevseyev, κατηγορεί ευθέως τους Τούρκους στρατηγούς των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, για την έως τώρα αποτυχία στην Αφρίν.

Ο καιρός είναι ο χειρότερος δυνατός για τέτοιου στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως των Τούρκων , οι οποίοι με « νταούλια και ζουρνάδες» και με δηλώσεις για «κόκκινο μήλο»…στο ορεινό και άκρως επικίνδυνο έδαφος της περιοχής, τα βρήκαν πολύ σκούρα .

Το πιο αποκαλυπτικό είναι ότι ο ιατρικός σύλλογος της Τουρκία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά «ειρήνη» στην Συρία και την διακοπή των τουρκικών επιθέσεων, έχοντας επίγνωση της εικόνας των Τούρκων στρατιωτών που γεμίζουν τα νοσοκομεία τις τελευταίες ημέρες, καθώς και των νεκρών.

Οι Τούρκοι γιατροί ζητούν από τον Ερντογάν να σταματήσει το αιματοκύλισμα του τουρκικού λαού και αυτό είναι συγκλονιστικό.

Ο χάρτης των επιχειρήσεων. Οι Τούρκοι βρίσκονται ακόμη στην…αρχή!






Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...