Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Θέμος Αναστασιάδης: Δικό σας είναι τ’ όνομα για να το δωσετε, συριζο-κομιτατζήδες;

σχόλιο Γ.Θ : Ολοένα και περισσότεροι πολίτες αυτής της χώρας ξαναγίνονται Έλληνες.
Συγκλονιστικός ο Θ.Αναστασιάδης κατά των Αριστερών!

Δυο-τρία απλά ερωτήματα, όχι προς τους συνειδητούς προδότες, αλλά στους κάθε λογής πολύ χρήσιμους ηλίθιους που αναμασούν το «και τι σημασία έχει στο κάτω-κάτω ένα όνομα», θυμίζοντας το τραγικό «και τι χειρότερο να πάθουμε» των αφελών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ:

1) Αν δεν έχει σημασία μια απλή ονομασία, τότε γιατί γίνεται τόσος χαμός όταν ο Ερντογάν και τα εγχώρια γιουσουφάκια μιλάνε για ΤΟΥΡΚΙΚΗ μειονότητα στη Θράκη και όχι για ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ; Μα προφανώς γιατί ένα όνομα υποδηλώνει και κρύβει πολλά άλλα.

2) Και άμα θέλουμε να βάλουμε τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ για να ’μαστε τα «καλά παιδιά», ποιος μας διασφαλίζει, π.χ., από ένα ακόμα βέτο εναντίον μας, όπως γίνεται με την Τουρκία; Σήμερα ο υβριδικός πρωθυπουργός τους εμφανίζεται στα λόγια φιλικός, αλλά αύριο μπορεί να ’χουν το πάνω χέρι οι σκληροί, μέχρι και οι Αλβανοσκοπιανοί, και το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα ’μαστε ο πρώτος στόχος τους.

3) Για να ’χουμε καλό ρώτημα, κύριε διεθνή «παιχτούρα» του Μαξίμου, σε κάθε διαπραγμάτευση -αν το δεχτούμε, έτσι κουβέντα να γίνεται-, υποτίθεται ότι κάτι δίνεις και κάτι παίρνεις! Η Ελλάδα σε τι ακριβώς θα ωφεληθεί, τι θα κερδίσει, αν, υποθετικά μιλάμε πάντα, βάλει νερό στο κρασί της και χωρίς να ζητάει τίποτα... προσφέρει απλόχερα την ονομασία «Μακεδονία» στους σφετεριστές γείτονες; Για να κάνουμε τον λογαριασμό δηλαδή, τι μπορεί να πάρουμε εμείς; Να... αυξήσουμε τις εξαγωγές μας στους Σκοπιανούς; Σιγά την αγορά! Απ’ αυτό θα σωθούμε; Ή μήπως η Ελλάδα δεν έχει μεγαλύτερη σημασία για το ΝΑΤΟ απ’ ό,τι η… Σκοπία; Ρε μπας και οι μόνοι «ωφελημένοι» θα είναι οι κυβερνητικοί που έχουν αλισβερίσια -με το αζημίωτο- με τις ΗΠΑ και θέλουν να ρεφάρουν κάνοντας εθνικές παραχωρήσεις; Λέω εγώ τώρα...

4) Και για να μην μπερδευόμαστε, ιδιοκτησία του Τσίπρα είναι το όνομα «Μακεδονία» για να το διαπραγματευτεί; Από πού κι ως πού; Δεν φτάνει που μ’ έναν νόμο-έκτρωμα ξεπούλησε τη μισή δημόσια περιουσία που απέμεινε, από ΔΕΗ, νερά, λεω­φορεία μέχρι λιμάνια και οτιδήποτε είχε αξία, τώρα θέλει να βάλει επίσημα και στο (κοινοτικό) Υπερταμείο Διαχείρισης και τα εθνικά θέματα;

Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ., ούτε των Κεντρώων, ούτε κανενός κόμματος γενικά, ή Συμβουλίου Αρχηγών και οποιουδήποτε άλλου είναι δικαίωμα να... διαπραγματευτεί την ονομασία «Μακεδονία», σε όποια σύνθετη μορφή απ’ όσες έχουμε ακούσει.

Ο Κυριάκος (με πρόγονο τον παππού του Κυριάκο Κ. Μητσοτάκη, αληθινό οπλαρχηγό Μακεδονομάχο που πολέμησε επικεφαλής Σώματος Κρητών), ή η Φώφη του ΠΑΣΟΚ και του «βυθίσατε το ΧΟΡΑ» (σήκω, Ανδρέα, να τα ξαναπείς), ή και ο Σταύρος, αν το καλοσκεφτεί, πώς θα πουν «ΟΚ, ας κάνουμε... franchise το όνομα και στους Σκοπιανούς»; Δεν αμφισβητείται εδώ η προσωπικότητα ή η εθνική συνείδηση κανενός, ξέρουμε όλοι άλλωστε ποιος έχει και ποιος όχι. Αμφισβητείται το δικαίωμα πέντε πολιτικών, σε μια τόσο δυσμενή για τη χώρα μας συγκυρία (και μάλιστα με την πιο ανίκανη και εξωνημένη κυβέρνηση), να πάρουν μέσα σε τρεις μήνες αποφάσεις για μια υπόθεση που οι πρόγονοί μας χρειάστηκε να πολεμήσουν δεκαετίες για να γίνει και να λέγεται μόνο Ελληνική η Μακεδονία.

Κι αν νομίζουν οι όποιοι άκαπνοι νεοσσοί αριστεροί πολιτικοί ότι έχουν αυτό το δικαίωμα, σιγά μη δεν το έχει η Εκκλησία, η οποία πρωτοστάτησε στους απελευθερωτικούς Μακεδονικούς Αγώνες, με τόσους και τόσους παπάδες να γίνονται μάρτυρες στα χέρια Βουλγάρων και Τούρκων σφαγέων και εκδορέων (γενικά η Εκκλησία δικαιούται να έχει άποψη για τα πάντα, όπως κάθε πρόσωπο ή θεσμός στην Ελλάδα).
Εκτός αν έχουν και αυτοί κάναν προοδευτικό διανοητή που μαρτύρησε στον Μακεδονικό Αγώνα, να μας το πουν, να μπει στο Βιβλίο Γκίνες. Μπα... Οταν ο Βενιζέλος μαζί με τον διάδοχο Κωνσταντίνο έπαιρναν τη Θεσσαλονίκη στο παρά ένα μέσα από τα δόντια των Βουλγάρων που είχαν στρατοπεδεύσει ήδη σε κάποιες συνοικίες της, στην Αθήνα η αντιπολίτευση και κάποιοι «Τσίπρες» της εποχής μίλαγαν για... άφρονες κινήσεις έως και για ελληνικό ιμπεριαλισμό. Αιδώς, λοιπόν, «συριζο-κομιτατζήδες»! Ναι, τέτοιοι είστε! Αφού χρόνια τώρα εσείς οι ίδιοι το λέτε ότι πρέπει να δοθεί το Ονομα στα Σκόπια. Μετά χαράς θα το παραχωρήσετε. Γουστάρετε να προδώσετε.

Εδώ κάνατε «μόκο» στο τάχα μου ιερό για σας θέμα της απεργίας! Στους λιγότερους από 150 ούτε ένας ιδεολόγος, χρυσωμένοι καρεκλοκένταυροι! Διάβασα τη δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη περί νέου ραγιαδισμού και τον λίβελο κρατικοδίαιτων ναιναίκων εναντίον του. Πώς δεν τον είπαν κι αυτόν Χρυσαυγίτη, όπως έκαναν με άθλιο τρόπο κύκλοι του ΥΠΕΞ κατά του Αρχιεπισκόπου και της Εκκλησίας!

Οι συμφωνίες δεν κρίνονται ούτε σε 5, ούτε σε 10, αλλά ούτε και σε 100 και βάλε χρόνια, όπως βλέπουμε και με τη Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία οι Τούρκοι έχουν τρελαθεί να την αλλάξουν. Κι αν κάποτε μια Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου, ή του Βουκουρεστίου του 1913, έλεγε για Μεγάλη Βουλγαρία και μικρή σλαβική, ελληνική και δεν ξέρω και γω για ποια άλλη, αυτό ξεπεράστηκε από τους αγώνες του Ελληνικού Εθνους και του Στρατού, οι οποίοι κατάφεραν η Μακεδονία να είναι μία και Ελληνική εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Μέχρι και οι Βούλγαροι, παρότι λύσσαξαν και μας κατέσφαξαν τόσες φορές, έκαναν πίσω. Προς το παρόν.

Και θα το αναγνωρίσουμε τώρα στους Σκοπιανούς επειδή έτσι έλεγαν κάποτε μια επαρχία της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, που... τόσα κακά μάς έκανε γενικά; Κι αν ξαναπάρει θάρρος η Σόφια ή οποιοσδήποτε άλλος και ζητά... βουλγαρική Μακεδονία «σαν τη Σκοπιανή»;

Πείτε, λοιπόν, στους ξένους συγγνώμη, το όνομα δεν είναι... δικό μας για να το διαπραγματευτούμε. Κανενός από εμάς. Εμείς ανήκουμε στο όνομα και όχι εκείνο στους Ελληνες γενικώς και αορίστως, πλην όσων αγωνίστηκαν γι’ αυτό. Δηλαδή στους προγόνους μας. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ασέβεια από τη συριζαϊκή τυμβωρυχία για την «απ’ τα κόκαλα βγαλμένη» Μακεδονία. Ας δουν στο πρωτοσέλιδό μας τι λέει η κοινή γνώμη.

Κάντε πίσω λοιπόν -ξέρετε δα από κωλοτούμπες- γιατί θα 'χετε εκατό φορές χειρότερη κατάληξη, όπως λένε και οι φίλοι σας οι «Ρουβίκωνες» στους συμβολαιογράφους. Αφού νομιμοποιήσατε τον ακτιβισμό με τις βαριοπούλες, πολύ φοβάμαι ότι μπορεί να τον βρείτε κι από αλλού, «συριζο-κομιτατζήδες». Φτιάξτε καλού κακού τα πολιτικά σας γραφεία στη FYROM, ή ακόμη καλύτερα... στα Κατεχόμενα για να ’χετε το κεφάλι σας ήσυχο - και στη θέση του. Και μετά μασήστε και τα 30 αργύρια των τόσων άλλων προδοσιών.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...