Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Έτοιμη να οριοθετήσει ΑΟΖ η Ελλάδα – Είδηση-«βόμβα» έβγαλε ο Π. Καμμένος

Το 2018 «θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες πολιτικές ενέργειες για τη διασφάλιση της οικονομικής ζώνης, προκειμένου να προχωρήσουμε στις εξορύξεις του φυσικού αερίου και του πετρελαίου» εξήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στα εγκαίνια για τη σύσταση της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ), που πραγματοποιήθηκαν στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.

Με λίγα λόγια, θα ανακηρύξουμε ΑΟΖ σύμφωνα με τον Π. Καμμένο, κάτι που σημαίνει πως από εδώ και πέρα όλα αλλάζουν στη Μεσόγειο.

«Η Ελλάδα, αυτόν τον χρόνο, γίνεται χώρα παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, αρχίζει μία καινούργια περίοδος για τη χώρα μας. Θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες πολιτικές ενέργειες για τη διασφάλιση της οικονομικής ζώνης, προκειμένου να προχωρήσουμε στις εξορύξεις του φυσικού αερίου και του πετρελαίου. Αυτό χάρη στις δυνατές και ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, σε όλους εσάς» ανέφερε.

«Η ισχυρή γεωπολιτικά Ελλάδα είναι αυτή που βοήθησε την κυβέρνηση να οδηγηθεί στην έξοδο από την κρίση. Βλέπουμε όλοι το διαφορετικό μάτι, με το οποίο μας κοιτούν οι σύμμαχοι, αλλά και οι αντίπαλοί μας. Βλέπουμε τον σεβασμό που δείχνουν στην Ελλάδα, χάρη ακριβώς σε όλους εσάς, στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας και στον νέο ρόλο που θα παίξει πλέον η χώρα στη Νοτιανατολική Μεσόγειο» πρόσθεσε.

Στη Διοίκηση Αεροπορίας Ναυτικού, η οποία θα λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της 353 Μοίρας Ναυτικής Συνεργασίας, στην 112 ΠΜ, θα υπάγονται τα ελικόπτερα του Ναυτικού και τα εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη P-3 ORION.

Τα P-3 ORION -που εκσυγχρονίζονται στην ΕΑΒ- «θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της εναέριας επιτήρησης, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων ασφαλείας στο Αιγαίο και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων της ΔΑΝ, ο κ. Καμμένος διαβεβαίωσε τους, μεν, μηχανικούς και τα συνεργεία των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού ότι «εντός των επομένων μηνών θα έχουν στα χέρια τους όλα τα μέσα για την άμεση ενεργοποίηση όλων των ιπτάμενων μέσων του Πολεμικού Ναυτικού», το, δε, ιπτάμενο προσωπικό ότι «θα δώσουμε τα πάντα για να έχετε στη διάθεσή σας όλα τα εκπαιδευτικά μέσα, προκειμένου να βελτιώσετε τις ικανότητές σας και παράλληλα να εκπαιδεύσετε τους νεότερους».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγγειλε ότι στο πλαίσιο της δημιουργίας «μίας νέας βάσης στήριξης και συντήρησης των ιπταμένων μας μέσων, μέσα στους επόμενους μήνες, στην Ελευσίνα, στο Βόλο και σε όλες τις μονάδες στήριξης των ιπταμένων μέσων και των τριών Όπλων, θα δοθούν όλα εκείνα τα μέσα και το προσωπικό, προκειμένου το μεγαλύτερο μέρος του έργου που απαιτείται για τη συντήρηση των ιπταμένων μέσων να το έχει στα χέρια του το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο κ. Καμμένος προέτρεψε «να συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας με ευσυνειδησία, υπέρ της ευημερίας και της προόδου της χώρας μας» και απευθυνόμενος προς τα στελέχη τόνισε: «Να είστε πάντα εκείνοι που αποτελούν το παράδειγμα για όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της Συμμαχίας και όλου του κόσμου».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

https://national-pride.org/2018/01/23/ο-κύβος-ερρίφθη-έτοιμη-να-οριοθετήσει/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...