Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Συνάντηση Ζάεφ-Σόρος για ένταξη στο ΝΑΤΟ – Ο Α.Τσίπρας κατεβάζει ρολά στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης

Δήλωση βόμβα κάνει το γύρo των Σκοπίων αυτή τη στιγμή καθώς οι Σκοπιανοί διαρρέουν πως ο Α.Τσίπρας έχει συμφωνήσει να «κατεβάσει ρολά» στο νυν αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και ως ένδειξη φιλίας,όπως αναφέρουν να ξαναλειτουργήσει με νέο όνομα!

Σύμφωνα λοιπόν με τους Σκοπιανούς, η «ταμπέλα» με το όνομα «Μακεδονία» θα κατέβει!

Αξιοσημείωτο είναι πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων συναντάται αυτή τη στιγμή με τον αρχηγό της ΝΤΠ, Τζορτζ Σόρος, στο Νταβός όπου τον ενημερώνει για την πορεία των εξελίξεων (κεντρική φωτογραφία άρθρου)!

Ισχύει η πληροφορία που μεταφέρουν οι Σκοπιανοί;

Πιθανότατα ναι και αυτό γιατί όπως αναφέρουν, έχουν τεθεί επί τάπητος μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και αναθέρμανσης των δύο πλευρών.

Αλλωστε πριν λίγο ο Α.Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα:

«Ηρθα να σας ενημερώσω ότι προσπαθούμε να λύσουμε θέματα που μας βαραίνουν εδώ και χρόνια. Και που αν δεν επιδιώξουμε τη λύση τους ενδεχομένως να τα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον με πολύ πιο δύσκολο τρόπο.»

Η μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» έρχεται ως αντιστάθμισμα στην αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου των Σκοπίων και της εθνικής οδού από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Φιλίας».

Επειτα ακολούθησε η ένταξη των Σκοπίων στην Πρωτοβουλία Αδριατικής –Ιονίου για τη συνεργασία και το άνοιγμα της διέλευσης των συνόρων στην Πρέσπα.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε μάλιστα διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Εξωτερικών. Σε αυτή τη σύσκεψη συζητήθηκε η κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για την απρόσκοπτη πρόσβαση στη διάβαση τόσο από την ξηρά όσο και από τη λίμνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων.

Για την ιστορία να σημειωθεί πώς τη συνοριακή διάβαση στις Πρέσπες, χρησιμοποιούσε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Μάρκος Βαφειάδης για να μπαινοβγαίνει στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο στον εμφύλιο πόλεμο.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...