Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Στεγνός εκβιασμός από την κυβέρνηση: Μακριά από το συλλαλητήριο ή λουκέτο στους ραδιοφωνικούς εκκλησιαστικούς σταθμούς

Από την στιγμή που η Ιερά Σύνοδος έδωσε το πράσινο φως για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Κυριακής και του κλήρου οι ψευτοπροοδευτικοί πολέμιοι της εκδήλωσης τρώνε τις σάρκες τους και ανακατεύουν την κόλαση να βρούν τρόπους προκειμένου να αποτρέψουν το ράσο αλλά και τον απλό Έλληνα από το να δώσει το παρών.

Εσχάτως διέρρευσε πως από το Δήμο Αθηναίων διαρρέουν πως άδεια δεν έχει ζητηθεί από τον Δήμο Αθηναίων. Αλλά ο πόλεμος δεν σταματάει εκεί.

Στο χορό μπαίνει και το θέμα των εκκλησιαστικών ραδιοφωνικών σταθμών. Πρόσφατα καταγράφηκε έντονος προβληματισμός από την νέα κυβερνητική πρωτοβουλία με την οποία ούτε λίγο ούτε πολύ απειλούνται με με λουκέτο εκκλησιαστικοί σταθμοί.

Κάποιοι ονειρεύονται η φωνή της Εκκλησίας στα ερτζιανά να σιγήσει.

Κύκλοι του κυβερνητικού περιβάλλοντος, λοιπόν, συνδέουν την παρουσία Μητροπολιτών στο συλλαλητήριο της Κυριακής με την παύση λειτουργίας εκκλησιαστικών ραδιοφωνικών σταθμών!

Σε πολιτικοδημοσιογραφικά πηγαδάκια συζητείται πως τους κυβερνώντες έχει λούσει κυριολεκτικά κρύος ιδρώτας σε σημείο που να “απειλούν”-άραγε με πόση δυναμική και τι πλάτες;- τις Μητροπόλεις που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο πως θα μπουν στην….black list και θα κινδυνέψουν οι σταθμοί τους!

Το θέμα των εκκλησιαστικών ραδιοφωνικών σταθμών πάντως αναμένεται να είναι το νέο μεγάλο πεδίο αντιπαράθεσης Εκκλησίας-κυβέρνησης. Το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου, όπου στεγάζεται ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγιος Τιμόθεος Ευρίπου 97,7» και ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του Σταθμού.

Ο κ. Χρυσόστομος συνεχάρη ιδιαιτέρως και ευλόγησε και όλους τους εθελοντές συνεργάτες για την προσφορά τους και συζήτησε μαζί τους ζητήματα της λειτουργίας και του προγράμματος του Σταθμού, αναπτύσσοντας ένα ουσιαστικά αποδοτικό διάλογο, ενώ παράλληλα, τους πληροφόρησε για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις αδειοδοτήσεις των εκκλησιαστικών Ραδιοφωνικών Σταθμών, όπως και για τις παραστάσεις και συνεχείς οχλήσεις που πραγματοποεί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος προσωπικά, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο παύσεως λειτουργίας των εκκλησιαστικών Ραδιοφωνικών Σαταθμών.

Οι εκκλησιαστικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν είναι λίγοι. Πέραν από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89.5 FM, υπάρχουν ακόμη ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Πειραϊκής Εκκλησίας 91.2 FM, ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Μητροπόλεως Λαγκαδά ¨Ορθόδοξη Παρουσία¨ FM 106,8 , ο Ραδιοφωνικός Σταθμός «Λυδία η Φιλιππησία», ο Ραδιοφωνικός Σταθμός Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας 106,3 FM , ο Ρ/Σ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, στους 105.2 μεγακύκλους των fm, «όπου γης» και άλλοι.

Θα τολμήσει η κυβέρνηση που δίνει συχνότητα στους Ευαγγελιστές να κλείσει τα Ορθόδοξα ραδιόφωνα;

Στον αντίποδα οι ζυμώσεις για το συλλαλητήριο, αλλά και γενικά για το Σκοπιανό ζήτημα συνεχίζονται .

Χθες στην Μητρόπολη Χίου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του νησιού ιερατική σύναξη, κατά την οποίαν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ωμίλησε με Θεολογικά, Φιλολογικά, Γλωσσολογικά και Ιστορικά στοιχεία για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, μέσα από τα κείμενα και τα μνημεία, και προέτρεψε τους Ιερείς να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, που θα γίνουν σχετικά με το θέμα, με ιεροπρεπή τρόπο, και ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθεί εορταστική εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, η οποία θα παρουσιάσει την Ιστορία της Μακεδονίας.

Επίσης εκκησιαστική πανστρατιά και μαζική συμμετοχή το συλλαλητήριο ετοιμάζει η Μητρόπολη Κορνίθου. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: “ Η Αποστολική Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, μετά από την σύναξι των Αρχιερατικών Επιτρόπων, των Εφημερίων και μερίδος των Εκκλησιαστικών Επιτρόπων της πόλεως Κορίνθου, που πραγματοποίησε, υπό την προεδρίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της κ.κ. Διονυσίου, την 29ην Ιανουαρίου 2018, στην «Κροκίδειο» αίθουσα και αφού έλαβε υπ᾿ όψιν της την σχετικήν με το θέμα απόφασιν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως και την Εκκλησιαστικήν πτυχήν του θέματος, σας ανακοινώνει ότι απεφάσισε την ειρηνικήν της συμμετοχή στο συλλαλητήριο για την «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» την Κυριακή 4ην Φεβρουαρίου 2018 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.

Η συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο της Κυριακής 4ης Φεβρουαρίου 2018 κρίνεται απαραίτητη για την έκφρασι της ενότητος, του Πατριωτικού σθένους, της ομοψυχίας αλλά και της ευθύνης έναντι των επερχομένων γενεών ότι δεν παρεδώσαμε «αμαχητί» ό,τι κληροδότησαν σ᾿ εμάς με ποταμούς αιμάτων και εκατόμβες θυμάτων οι «ήρωες» Πρόγονοί μας.

Για την συμμετοχή σας στην δυναμική αυτή διαβεβαίωση ότι η Μακεδονία είναι Μία και Ελληνική απευθυνθείτε στους Εφημερίους της Ενορίας Σας για να πληροφορηθήτε πως, πότε και από που θα ξεκινήσετε”.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...