Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Η Κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ με την βυζαντινή σημαία στο ιστό προκάλεσε πανικό στη Σμύρνη

«Μήνυμα» από τον Έλληνα ΑΓΓΕΘΑ ήταν προφανώς η ανάρτηση της ένδοξης βυζαντινής αυτοκρατορίας πάνω σε ελληνικό πολεμικό που διέρχονταν κοντά στο Καραμπουρούν της περιοχής της Σμύρνης, ενώ οι νεο-οθωμανοί έπαθαν σοκ και δέος.

Συγκεκριμένα τρόμο και πολύ μεγάλο εκνευρισμό μαζί με επεισόδιο… προκάλεσε η ελληνική κανονιοφόρος ΜΑΧΗΤΗΣ η οποία είχε αναρτημένη στο ιστό της την ελληνική και την βυζαντινή σημαία , όταν αυτή διήλθε κοντά στην περιοχή karaburun στην Σμύρνη και δίπλα της διέρχονταν τουρκικά πολεμικά πλοία.

Οι Τούρκοι αποκάλεσαν την ύψωση της σημαίας της βυζαντινής αυτοκρατορίας στην ελληνική κανονιοφόρο ως «παρενόχληση» ελληνικού πλοίου σε τουρκικά πολεμικά πλοία .

Ο τουρκικός τύπος ανέφερε μάλιστα ότι το ελληνικό πολεμικό πλοίο με την βυζαντινή σημαία πλησίασε κοντά στο Karaburun και προσπάθησε να παρενοχλήσει τουρκικά πολεμικά πλοία.



«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν την στρατιωτική επιχείρηση « κλαδί ελιάς» με στόχο την εξουδετέρωση των κουρδικών τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο χωρίς να γνωρίζει την κατάληξη», αναφέρει τουρκική εφημερίδα απειλώντας την Ελλάδα με αυτά που «παθαίνουν» οι Κούρδοι στην Β.Συρία.

Η ελληνική ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΣ με το όνομα ΜΑΧΗΤΗΣ πλησίασε κοντά στο Καραμπουρούν με τη βυζαντινή σημαία προκαλώντας μεγάλη αγανάκτηση στους Τούρκους όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Επίσης το τουρκικό άρθρο αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός Άμυνας προχθές προσπάθησε να καταθέσει στεφάνι στα Ίμια , αλλά με την αποτελεσματική δράση του τουρκικού ναυτικού αυτό αποφεύχθηκε.



Οι Τούρκοι ξεχνάνε βέβαια ξεχνούν σκόπιμα ότι τα δικά τους πολεμικά πλοία όταν πλησιάζουν ελληνικούς λιμένες σε διεθνείς επισκέψεις με το ΝΑΤΟ και « διελεύσεις» για παράδειγμα στον ισθμό της Κορίνθου, να αναρτούν την ελληνική σημαία ως οφείλουν, κάτι που κάνουν όμως πολύ εύκολα σε άλλες χώρες.

Σύμφωνα με τους νέο-οθωμανούς οποιαδήποτε κίνηση της Ελλάδος ακόμη και με μια σημαία που ανήκει στον ελληνισμό συνιστά για αυτούς πρόκληση , θεωρώντας τον εαυτό τους ως «κυρίαρχο» στην περιοχή. Τα περιστατικά με το τουρκικό ναυτικό συνεχίζονται και δυστυχώς διαφαίνεται η τάση για πολύ επικίνδυνη κλιμάκωση το επόμενο διάστημα .



Τι αναφέρει το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Ξεκάθαρο στόχο να δημιουργήσει ένταση με ανυπόστατα – για ακόμη μια φορά – δημοσιεύματα και «μαϊμού»-βίντεο έχει η Άγκυρα.

Το τελευταίο επεισόδιο στο σήριαλ με τίτλο «Προπαγάνδα στο Αιγαίο», είχε πρωταγωνιστή την Κανονιοφόρο του Πολεμικού μας Ναυτικού «Μαχητής», την οποία οι τούρκοι σεναριογράφοι ανακάλυψαν, με υψωμένη τη βυζαντινή σημαία, να παρενοχλεί τουρκικά πολεμικά πλοία στη Σμύρνη.

Η ανακάλυψη έγκειται στο γεγονός ότι η Κανιοφόρος «Μαχητής», σύμφωνα με πηγές του Ελληνικού Πενταγώνου, έχει αναλάβει έργο στον βόρειο τομέα του Αιγαίου από τις 17 Ιανουαρίου.

Με εκτεταμένα ρεπορτάζ και αναδημοσιεύσεις ενός υποτιθέμενου βίντεο-ντοκουμέντο τα τουρκικά μέσα ανακάλυψαν την παρενόχληση τουρκικών πλοίων από την Κανονιοφόρο «Μαχητής» του Πολεμικού μας Ναυτικού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα μάλιστα το πλοίου του ελληνικού στόλου εισήλθε στον Κόλπο της Σμύρνης με υψωμένη τη βυζαντινή Σημαία.

Στο βίντεο πάντως δεν υπάρχει ούτε ένα καρέ της κανονιοφόρου, αντίθετα κυριαρχού πλάνα από το επεισόδιο της περασμένης Κυριακής στα Ίμια όταν τα τουρκικά πολεμικά πλοία προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την Κ/Φ Νικηφόρος στην οποία επέβαινε ο υπουργός ΕΘνικής Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, προκειμένου να ρίξει, όπως και έκανε, στεφάνι στο σημείο όπου έπεσε το πλοίο με τους τρεις ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού, Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση, Έκτορα Γιαλοψού, σαν σήμερα το 1996.



Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...