Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Και οι Άγγελοι κάποτε κρίθηκαν...

Κάθε έθνος έχει τον φύλακα άγγελό του
όπως και κάθε χριστιανός

Όταν ο σατανάς , δηλαδή ο εωσφόρος , εξέπεσε από τον θεό και την Ουράνια δόξα, συμπαρασύροντας μαζί του στην καταστροφή ένα μέρος των αγγέλων ( σ.τ.μ. των ανωτέρων μάλιστα τάξεων, άλλωστε και αυτός είχε αρχαγγελικό αξίωμα ) , τότε ο Μιχαήλ στάθηκε όρθιος και ανέκραξε ενώπιον των πιστών αγγέλων: Πρόσχωμεν ! Στῶμεν καλῶς! Στῶμεν μετὰ φόβου! Τότε όλες οι πιστές ουράνιες αγγελικές δυνάμεις ανέκραξαν : «Ἅγιος, ἅγιος, ἅγιος Κύριος Σαβαώθ! Πλήρης ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ τῆς δόξης Αυτου! ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις!».
Σχετικά με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ , βλ. στην Παλαιά Διαθήκη: Βιβλίο Ιησού του Ναυή ( 5, 13-15 ) και στην Καινή Διαθήκη: Επιστολή Ιούδα 1, 9.

Ανάμεσα στους αγγέλους επικρατεί απόλυτη ομοφροσύνη, ομοψυχία και αγάπη. Επίσης οι κατώτερες αγγελικές τάξεις δείχνουν απόλυτη υπακοή στις ανώτερες και όλες μαζί στο άγιο θέλημα του Θεού.
Κάθε έθνος έχει τον φύλακα άγγελό του , όπως και κάθε χριστιανός. Πρέπει όλοι να θυμόμαστε πως, ό,τι και αν κάνουμε φανερό ή κρυφό το κάνουμε παρουσία του φύλακα –αγγέλου μας. Την Ημέρα της Φοβερής Κρίσεως οι μυριάδες των αγίων αγγέλων του ουρανού θα συγκεντρωθούν γύρω από τον θρόνο του Χριστού και τότε τα έργα , τα λόγια, ακόμη και οι σκέψεις κάθε ανθρώπου θα αποκαλυφθούν ενώπιον όλων! Είθε ο Θεός να μας ελεεί και να μας σώσει, δια πρεσβειών του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και όλων των ουρανίων ασωμάτων Δυνάμεων. Αμήν.

Πηγή: «Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς
Πνευματικό ημερολόγιο
Ο Πρόλογος της Αχρίδος
Βίοι Αγίων, Ύμνοι, Στοχασμοί και Ομιλίες για κάθε ημέρα του χρόνου.
Νοέμβριος»
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ
http://talantoblog.blogspot.gr/2013/11/8.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...