Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Οι Κούρδοι της Συρίας έτοιμοι για πόλεμο με την Τουρκία εάν δεχθούν εισβολή!

Οι κουρδικές ένοπλες δυνάμεις στη Συρία,
το YPG, προειδοποίησαν την τουρκική κυβέρνηση να μην παραβιάσει τα σύνορα του συριακού Κουρδιστάν αλλιώς «αυτή η πράξη δεν θα μείνει αναπάντητη».

Σε πρόσφατη ανακοίνωση του YPG αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός συχνά επιτίθεται στις κουρδικές δυνάμεις στη Συρία και δεν σέβεται καθόλου τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Το YPG προειδοποίησε τον τουρκικό στρατό να μην παραβιάσει τα σύνορα στις περιοχές που κατέχονται από τις κουρδικές δυνάμεις.

Το YPG υπόσχεται να προστατέψει τα εδάφη που κατέχει από οποιαδήποτε επίθεση.

Οι κουρδικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλη τη βόρεια Συρία ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, δηλαδή την περιοχή που είναι γνωστή ως Ροζάβα ή αλλιώς δυτικό Κουρδιστάν. Δυτικά του Ευφράτη οι Κούρδοι κατέχουν την περιοχή της Εφρίν.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα ανεχτεί ένα δεύτερο κουρδικό κράτος (το πρώτο είναι το αυτόνομο ιρακινό Κουρδιστάν) στα νότια σύνορά της και μάλιστα στη συνοριακή της γραμμή με τη Συρία που αποκαλείται «μαλακό υπογάστριο» της Τουρκίας.

Οι τουρκικές δυνάμεις συχνά ανοίγουν πυρ με οπλοπολυβόλα ή και πυρά πυροβολικού ενάντια στις θέσεις των κουρδικών δυνάμεων κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...