Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

STRATFOR: "Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Σούδα"

Ένα σκηνικό προετοιμασίας στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Κόλπο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική περιγράφει σε ανάλυσή του το Stratfor. Η ανάπτυξη αμερικανικών και γαλλικών δυνάμεων δεν περνά απαρατήρητη και σ΄ αυτή εμπλέκεται και η Σούδα. Δώδεκα αεροσκάφη MC-130H, HC-130N, HC-130P και AC-130 Υ και ελικόπτερα διέσχισαν τον Ατλαντικό Ωκεανό στις 13 Σεπτεμβρίου και προσγειώθηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του Stratfor στη Σούδα. Το Stratfor χαρακτηρίζει με νόημα “ενδιαφέρουσα” αυτή τη “μαζική” αποστολή αεροσκαφών τα οποία συνδέει με αποστολές Ειδικών Δυνάμεων. 

Στις 24 Σεπτεμβρίου ,επισημαίνει το Stratfor αεροσκάφη F/A-18 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Moron στην Ισπανία. Οι πληροφορίες θέλουν τα αεροσκάφη αυτά να κατευθύνονται προς τον Περσικό Κόλπο. Την ίδια ημέρα οι New York Times δημοσίευσαν ένα άρθρο, σύμφωνα με το οποίο μετά από συμφωνία με το Ιράκ, αμερικανικές ειδικές δυνάμεις θα επιστρέψουν στη χώρα. Το Stratfor επισημαίνει και την αυξημένη κινητικότητα των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων στη βόρεια Αφρική, όπου το Παρίσι ανέπτυξε ειδικές δυνάμεις στη νότια Σαχάρα και στο βόρειο Μαλι. Αμερικανικές δυνάμεις έχουν εντοπιστεί στη Λιβύη.

Όπως σωστά επισημαίνουν οι Αμερικανοί αναλυτές κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων και να μην την συνδέσει με όσα γίνονται στη Συρία, το Αφγανιστάν, αλλά και στη βόρεια Αφρική.


http://www.onalert.gr/stories/souda-syria-krisi

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...