Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!


Τι λέει στο Νewsit o εφευρέτης του συστήματος θέρμανσης "Προμηθέας" το οποίο λειτουργεί με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης με σώματα καλοριφέρ χωρίς νερό, χωρίς σωλήνες και σκαψίματα για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πόσο κοστίζει το καινοτόμο σύστημα.

Ο Προμηθέας είναι ένα νέο εναλλακτικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο μάλιστα είναι και παγκόσμια ελληνική πατέντα. Υπόσχεται οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου με τιμή από 1,40 εως 1,60 ευρώ κάνοντας το απλησίαστο για χιλιάδες νοικοκυριά που αναζητούν άλλους τρόπους για να ζεσταθούν. 

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Το σύστημα "Προμηθέας" λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια και με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης καταφέρνει να καίει ελάχιστο ρεύμα και μπορεί να εγκατασταθεί όχι

μόνο σε σπίτια αλλά και σε μεγάλα κτίρια όπως ένα νοσοκομείο, ένα σχολείο η μια βιομηχανία. 

Image

Οπως δήλωσε στο Newsit o εφευρέτης του καινοτόμου συστήματος θέρμανσης, Μπάμπης Ψωμιάδης "αναπτύξαμε μια τεχνολογία που βασίζεται στη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή φανταστείτε το φούρνο μικροκυμάτων αλλά χωρίς ακτινοβολία για παράδειγμα".

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΚΑΙΕΙ ΡΕΥΜΑ ΟΣΟ ΜΙΑ ΤΟΣΤΙΕΡΑ
"Για να μπει ο Προμηθέας σε ένα σπίτι με κεντρική θέρμανση δε χρειάζεται να σκάψουμε και να βάλουμε σωληνώσεις ούτε να βάλουμε λέβητες στο μπαλκόνι ή σε κάποιο άλλο χώρο καθώς υπάρχουν καλοριφέρ υψηλής αισθητικής τα οποία έχουν το σύστημα ηλεκτροδιέγερσης, δηλαδή τον λέβητα ενσωματωμένο μέσα τους. 

Image

Απλά τοποθετούμε νέου τύπου σώματα και τα ενώνουμε μεταξύ τους με ένα καλώδιο όχι μεγάλης ισχύος. Φανταστείτε ότι όλο το σύστημα δουλεύει με ρεύμα από μια πρίζα και καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα. Επίσης μπορούμε να ανάψουμε όποιο καλοριφέρ θέλουμε σε όποιο δωμάτιο επιλέξουμε με αποτέλεσμα να κάνουμε μεγάλη οικονομία και να καίμε εως 0,3 του κιλοβάτ, δηλαδή 5 λεπτά του ευρώ την ώρα" εξηγεί ο κύριος Ψωμιάδης.

Ο ΛΕΒΗΤΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΠΟΥΤΣΟΘΗΚΗ
"Εάν κάποιος είχε ήδη στο σπίτι του καλοριφέρ με αυτονομία τότε ο Προμηθέας τοποθετείται σε ένα πολύ μικρό χώρο και συνδέεται με τα παλιά καλοριφέρ και πάλι ζεσταίνει αμέσως τα σώματα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομία τουλάχιστον 50% σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. 

Εχουμε εγκαταστήσει κεντρική μονάδα σε σπίτι μέσα σε μια παπουτσοθήκη επειδή η πελάτισσά μας δεν ήθελε να κάνουμε κάποια τεχνική παρέμβαση στο χώρο της. Βάλαμε λοιπόν το λέβητα μέσα σε ένα συρτάρι στο έπιπλο της παπουτσοθήκης" δήλωσε ο κύριος Ψωμιάδης.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ
Το κόστος όσον αφορά στο λέβητα ξεκινά από τα 1400 ευρώ συν ΦΠΑ για ένα σπίτι 100 εως 120 τετραγωνικών μέτρων με μονοφασικό ρεύμα. Από εκεί και πέρα για σπίτια ή χώρους εως 600 τετραγωνικά μέτρα με τριφασικό ρεύμα το κόστος είναι 1600 ευρώ συν ΦΠΑ και για χώρους εως και 1.000 τετραγωνικά μέτρα και παραπάνω το κόστος του λέβητα είναι 2.000 ευρώ συν ΦΠΑ που είναι και το ακριβότερο σύστημα. Η μέση τιμή των καλοριφέρ είναι ανά σώμα 500 ευρώ με την εγκατάσταση να συμπεριλαμβάνεται. 

Image

Παρά το γεγονός πως πρόκειται για παγκόσμια ελληνική πατέντας εως τώρα το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει δείξει κανένα ενδιαφέρον. Από την άλλη πλευρά η τοπική αυτοδιοίκηση έχει αντιληφθεί τα οφέλη αυτού του συστήματος και ήδη πολλοί Δήμαρχοι έχουν επικοινωνήσει με τον κύριο Ψωμιάδη προκειμένου να προμηθευτούν τον Προμηθέα για τα σχολεία των περιοχών τους.

Ο ίδιος ο εφευρέτης πάντως ξεκαθάρισε στο Νewsit πως δε σκοπεύει να πουλήσει την πατέντα του στο εξωτερικό παρά τις προσφορές που έχει δεχθεί. 

Image
Ο εφευρέτης του Προμηθέα, κύριος Μπάμπης Ψωμιάδης
.newsit.gr//default.php?pname ... 97&catid=3
truth.freeforums
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...