Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ινδουισμός


του Στρατή Ανδριώτη
Πριν 5000 χρόνια εμφανίστηκε στην Ινδία, η εθνική θρησκεία της χώρας αυτής, ο Ινδουισμός ή Βραχμανισμός, προορισμένη μόνο για Ινδούς, χωρίς να έχει κάποιον συγκεκριμένο ιδρυτή, με μεταβαλλόμενη διδασκαλία χωρίς δόγμα, βασισμένη σε πολλών ειδών «πιστεύω» για τον Θεό, επηρεασμένη από τις πλάνες της άριας φυλής. Οι ινδουιστές πιστεύουν σε πολλούς νομιζόμενους θεούς, του ήλιου, του πολέμου, του σεξ, καθώς και άλλων περίπου 330.000.000 θεών που «μετενσαρκώθηκαν» έχοντας γυναίκες για ταίρι, θεοποιώντας ακόμα και ανθρώπους (γκουρού)!...

Στον Ινδουισμό, οι βραχμάνοι «ιερείς», επιτρέπουν ανθρωποθυσίες, όμως απαγορεύουν αυστηρότατα να σκοτώσει κάποιος ακόμα και κουνούπι! Με διάφορα «μυστήρια» κανονίζουν την ζωή των ινδουιστών: Την πρώτη έξοδο απ’ το σπίτι, την κοπή των μαλλιών, το κάψιμο των νεκρών κ.α. λεπτομέρειες της ζωής. Πιστεύουν στην μετενσάρκωση και το κάρμα, δηλ. ότι ο άνθρωπος όταν πεθάνει μπορεί να γίνει ζώο, έντομο ή φυτό! Αναλόγως πως έζησε στην προηγούμενη ζωή (κάρμα), και μετά από διαδοχικές ζωές και θανάτους φθάνει στη «νιρβάνα» (θέωση)! Γι αυτό ο ινδουιστής όταν είναι εν’ ζωή καταφεύγει στην «μέθοδο» της γιόγκα, όπου μέσα από διάφορες ασκήσεις στις οποίες στέκεται για αρκετή ώρα σε στάση όμοια με κάποια ζώα πιέζοντας συγκεκριμένα όργανα του σώματος ώστε οι ορμόνες τους να εκκρίνονται υπερφυσικά καί να αλλάζουν επικίνδυνα τις λειτουργίες του οργανισμού. Την ασθένεια αυτή, οι «ειδικοί» του ινδουισμού, την θεωρούν θεϊκή «επίδραση». Με αυτή την πλάνη θεωρούν ότι λυτρώνεται ο άνθρωπος από τις δοκιμασίες των μετενσαρκώσεων και φθάνει κατευθείαν στη νιρβάνα!
Εκτός των «ιερέων», υπάρχουν οι γκουρού ως «ιεροδιδάσκαλοι», οι φακίρηδες κ.α. Το μεγαλύτερο λαϊκό προσκύνημα είναι στις όχθες του Γάγγη ποταμού στο «Βαρανάτσι» όπου μίλησε κάποτε ο Βούδας. Σ’ αυτό τον «ιερό» ποταμό βαπτίζονται οι ινδουιστές, αφήνουν τις αμαρτίες τους, καίνε τους νεκρούς, κάνουν προσφορές διαφόρων ειδών, ακόμα και ανθρωποθυσίες! Επίσης υπάρχουν πάμπολλα αγάλματα του Βούδα που λατρεύονται μετά παρρησίας! Λατρεύουν ακόμα και τα «πονηρά πνεύματα» για να μην τους κάνουν κακό! Λατρεύουν ως θεούς, ιδιαιτέρως τις αγελάδες, μαζεύοντας ακόμα και τις κοπριές τους για «ευλογία»! Αν και υπάρχουν πάνω από 400 εκατομμύρια αγελάδες, απαγορεύεται να σιτιστούν από το κρέας τους, προτιμώντας να πεθαίνουν ομοθυμαδόν τα μικρά παιδιά από την πείνα. Δεν σκοτώνονται ούτε και οι αρουραίοι ακόμα και όταν προσβάλλονται οι Ινδοί από θανατηφόρες επιδημίες όπως προσφάτως.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ ολόκληρο τον κόσμο, το 95% των ανθρώπων δηλώνουν ότι πιστεύουν στον Θεό. Όμως το ζητούμενο είναι, τι θεός είναι αυτός! Διότι πολλοί «θεοί» είναι είδωλα του σατανά.
Άραγε έχουν όλα αυτά καμία σχέση, ή επιδέχονται οποιαδήποτε σύγκριση με τη ζωή, τη διδασκαλία, και την πίστη στον Κύριο και Θεό μας Ιησού Χριστό;
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...