Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ; ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Τρέμουν και μόνο στην ιδέα να ξυπνήσει ο λαός - και ειδικά η νεολαία - από το υλιστικό λήθαργο που τους έχουν επιβάλει και να αποκτήσουν νέα πρότυπα!
hellas-orthodoxy
Η υπόθεση με τη σύλληψη του βλάσφημου υβριστή του Γέροντος Παϊσίου, απέδειξε πως το όλο θέμα δεν ήταν ούτε ένα "αστείο", ούτε δευτερεούσης σημασίας όπως λένε κάποιοι: Για όσους δεν το κατάλαβαν, έχουμε ένα ακόμα κεφάλαιο στη σύγκρουση υλιστικής κοινωνίας - Χριστιανισμού, που ειδικά στη χώρα μας μαίνεται εδώ και δεκαετίες.
Βγήκαν λοιπόν οι...υπερασπιστές της "ελευθερίας λόγου" (=οι ίδιοι που έφριξαν με το "βλάσφημο" βίντεο για τον Μωάμεθ) να μας πουν πάλι σκοταδιστές, οπισθοδρομικούς, φασίστες κλπ: Γνωστό και χιλιοειπωμένο το παραμυθάκι τους, αλλά πλέον δεν περνάει στη συνείδηση του κόσμου!
Και τι σκαρφίστηκαν οι αθεόφοβοι; Να πουν ότι το συγκεκριμένο εμετικό γκρουπ "έκανε σωστή σάτυρα εναντίον όσων εκμεταλλεύονται εμπορικά τον π. Παϊσιο, άρα δεν τον έβριζε, αλλά τον υπεράσπιζε"!!!
Για να απαντήσουμε στην γκεμπελική αυτή προπαγάνδα, ας δούμε καταρχήν τι υποννoούν με τον βαρύγδουπο όρο "εμπορική εκμετάλλευση": Ότι κάποιοι τα οικονόμησαν (και τα οικονομάνε) πουλώντας π.χ βιβλία για τον Γέροντα;
Εδώ μιλάμε για το θέατρο του παραλόγου! Δηλαδή, απαγορεύεται να εκδώσει κάποιος βιβλίο αφιερωμένο στον Γέροντα, διαφορετικά θα κατηγορηθεί ότι τον...καπηλεύεται!!!
Ο γράφων, έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες γελοίες κατηγορίες, λόγω της έκδοσης βιβλίων για το Άγιον Όρος: Προς ενημέρωση των διάφορων καλοθελητών, βιβλία για τον Γέροντα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2000, όταν δεν ήταν τόσο γνωστός μέχρι σήμερα!
Μάλιστα, πολλά είναι γραμμένα από μοναχούς που κοπίασαν για να συγκεντρώσουν τις μαρτυρίες για τον π. Παϊσιο, χωρίς να πάρουν κανένα οικονομικό αντάλλαγμα!
Καταλαβαίνουν οι διάφοροι χριστιανομάχοι πόσο ξεφτιλίζονται με αυτά τα "επιχειρήματά" τους; Ή το μίσος για την Ορθοδοξία τους έχει τυφλώσει τόσο, ώστε να μην διαβάζουν τι γράφουν;
Υπάρχει όμως και μία βαθύτερη αιτία που όλο αυτό το συρφετό τον ενοχλει ΕΙΔΙΚΑ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ!
Ο λόγος, πως είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, ακόμα και σ' αυτήν που όχι απλά δεν έχει σχέση με την Εκκλησία, αλλά μέχρι πρότινος την έβριζε!
Μπορούν να ανεχτούν οι "άθεοι" υλιστές την ύπαρξη τέτοιων απλών, αγνών και συμπαθητικών προτύπων στους νέους; ΦΥΣΙΚΑ ΟΧΙ!
Εξάλλου, εκείνοι - μέσω των ελεγχόμενων ΜΜΕ - μας προβάλουν πόρνες, εγκληματίες, κίναιδους, νεόπλουτους, λαθρομετανάστες και κάθε είδους ανωμαλία που κυκλοφορεί!
Πώς λοιπόν θα μπορούσαν να μην σκυλιάσουν, όταν έμαθαν πως "κάποιος" ΠΑΪΣΙΟΣ τους... χαλάει τη σούπα;;;
Μικρή παρένθεση: Είναι τέτοια η επιρροή του Γέροντα σε κάθε Έλληνα, αλλά ιδιαίτερα στους νέους, που στο φετινό του μνημόσυνο που έγινε στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης (απ' όπου και η φωτογραφία), Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 40 ΕΤΩΝ!!!
Επίσης, προσωπικά έχω βρεθεί σε περιπτώσεις όπου καθόλα μοντέρνες παρέες συζητάνε για τα όσα λέει ο Παϊσιος, με την καθιερωμένη νεανική αμφισβήτηση αλλά και ενδιαφέρον!
Θέλετε να σας το πούμε απλά και αντρίκεια, εσείς που βρίζετε τον Γέροντα;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑ ΝΕΑ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ, ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΤΥΠΑ!
ΚΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΟΜΙΛΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΑΠΛΗ, ΚΑΘΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Αυτό άλλωστε, το έχουν διαπιστώσει όλοι όσοι έχουν διαβάσει βιβλία με τους Λόγους του!
Γι' αυτό λοιπόν έβαλαν τις γνωστές παραφυάδες τους να λοιδωρήσουν και να υβρίσουν τον Γέροντα, ΔΙΟΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!
Τρέμουν και μόνο στη σκέψη η Νεολαία να ξεφύγει από τα ναρκωτικά, την πορνεία και τη σαπίλα που ΟΙ ΙΔΙΟΙ την έχουν βυθίσει τόσα χρόνια!
Αυτή είναι η αλήθεια πίσω από τη γενικευμένη επίθεση στον Γέροντα, που θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση!
Είναι όμως "άδειοι τενεκέδες που κάνουν θόρυβο", όπως έλεγε ο φωτισμένος Αγιορείτης!
ΜΑΤΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ!
Εκείνος, αργά αλλά σταθερά ξυπνάει και τα σοφά λόγια του Γέροντος Παϊσίου είναι καθοριστικά σε αυτή την αφύπνιση!
Υ.Γ. Ακούστε το παρακάτω τραγουδάκι (που διηγείται αληθινή ιστορία και είναι αφιερωμένο στον Γέροντα) για να καταλάβετε τι γινεται σήμερα στον κόσμο από νέους που αναζητούν, προβληματίζονται και τελικά ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ! Αυτό δεν ανέχονται οι υβριστές της Πίστεώς μας, αλλά δεν θα τους περάσει! 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...