Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Στο εδώλιο πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου

Η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάουλο Γκαμπριέλε, αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο, σε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού.
Ο 46χρονος άντρας, ο οποίος εκτελούσε τα καθήκοντά του σερβίροντας το φαγητό του Πάπα και βοηθώντας τον να ντυθεί, αναμένεται να παραστεί ενώπιον δικαστηρίου στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου (τοπική ώρα), αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κλοπής προσωπικών απόρρητων εγγράφων του ποντίφικα, τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ο Γκαμπριέλε ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να προβεί σε αυτές τις πράξεις στην προσπάθειά του να "καθαρίσει" τη διαφθορά στην έδρα της παπικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γκαμπριέλε παραδέχτηκε στους ανακριτές ότι ενήργησε επειδή είδε "κακό και διαφθορά παντού μέσα στην Εκκλησία" και ήθελε να ξεσκεπάσει τις κακοήθειες "αφού ο πάπας δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένος".


Το περιεχόμενο των εγγράφων υποδείκνυαν ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις μεταξύ των ανώτατων κλιμακίων της Εκκλησίας ως προς την εξουσία.


Ο Γκαμπριέλε, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως "το όργανο του Αγίου Πνεύματος", αναμένεται να καταδικαστεί με την κατηγορίας της κλοπής, εφόσον και ομολόγησε τις πράξεις του. 



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...