Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Λάτσιο: "Salutate la magna Grecia=υποκλιθείτε στη μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ''!! Βίντεο!!

Μερικοί άνθρωποι σέβονται πιο πολύ την σημαία μας από ότι εμείς που βγαίνουμε σε πορείες και τη καίμε (αυτό για μερικούς)... ''Salutate la magna Grecia=υποκλιθείτε στη μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ''...!! Η φωτογραφία είναι από τους οπαδούς της Λάτσιο στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα... Η Λάτσιο ιδρύθηκε ως σωματείο στίβου στις 9 Ιανουαρίου 1900 από τον υπαξιωματικό του στρατού Λουίτζι Μπιτζαρέλι. Με έντονες τις αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς της Αθήνας (1896), ο Μπιτζαρέλι και οι συνεργάτες του επέλεξαν ως χρώματα του νέου συλλόγου το γαλάζιο και το λευκό για να τιμήσουν την Ελλάδα, που αναβίωσε τους Αγώνες. Το όνομα Λάτσιο προήλθε από τον νομό, πρωτεύουσα του οποίου είναι η Ρώμη, γνωστό ως Λάτιο στους Έλληνες.

Πηγή: ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ Ο.Υ.Κ ΝΑ ΞΑΝΑΦΩΝΑΞΟΥΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ (σελίδα του facebook)


-Το σύνθημα που ακούγεται από τους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας(Ultras Crotone) της πόλης Crotone [ (Κρότων), αρχαία ελληνική πόλη της Κάτω Ιταλίας], είναι το εξής: Salutate la Magna Grecia!!!

-Σε Ελληνικά: ΧΑΙΡΕΤΗΣΤΕ -ΥΠΟΚΛΙΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΛΑΔΑ!!!!

-Εκτός από την Ultras Crotone, υπάρχει και η ομάδα της Βερόνας που ονομάζετε «HELLAS-VERONA» και για σύμβολο της έχει την Ελληνική σημαία με μόνη διαφορά τα χρώματα,αντί για γαλανόλευκο έχουν το κίτρινο-μπλε.

-Ο Κρότων ή Κρότωνας υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, που ιδρύθηκε περίπου το 710 π.Χ. από Αχαιούς. Αφού κυρίευσε την προς βορειοδυτικά ορεινή χώρα και τα χαλκωρυχεία του κόλπου της Τερίνης, ίδρυσε μικρό κράτος εκτεινόμενο από την Αδριατική ως την Τυρρηνική Θάλασσα
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...