Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου!




Οξφόρδη, Χάρβαρντ, κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας, της Βομβάης και του Μπέλφαστ…
Κάποια θυμίζουν πολυτελή ξενοδοχεία, άλλα παραμυθένιες κατοικίες και ιδανικούς προορισμούς διακοπών…
Μια ματιά στα 16 από τα ωραιότερα πανεπιστήμια του κόσμου μπορεί να σε πείσει να ξαναγυρίσεις στο θρανίο ή να μαζεύεις χρήματα μια ζωή ώστε να στείλεις τα παιδιά σου. Αυτά αν είσαι πάνω από 18, διότι αν είσαι νεότερος μήπως να κάνεις μια αίτηση;
1. Η ονειρεμένη αρχιτεκτονική της Οξφόρδης έχει εμπνεύσει γενεές και γενεές μαθητών.

2. Το Χάρβαρντ είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Αμερικής, το οποίο χρονολογείται από το 1636 και είναι διάσημο για τα κόκκινα κτίρια και τις κατάφυτες αυλές του.

3. Τα κτίρια του πανεπιστημίου του Κέιπ Τάουν μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα, αλλά το φόντο με τα πανύψηλα βουνά πίσω του είναι μοναδικό στον κόσμο.

4. Μπορεί να μοιάζει με πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά είναι το κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. Ένα από τα πιο έγκριτα πανεπιστήμια της Ρωσίας, το κύριο κτίριο του οποίου θεωρείται η πιο ισχυρή εκπαιδευτική δομή του κόσμου.

5. Στη Μπολόνια της Ιταλίας βρίσκεται το αρχαιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το οποίο ιδρύθηκε το 1088.

6. Το πανεπιστήμιο του Τορόντο ιδρύθηκε το 1827 και τα χιονισμένα κτίρια του γοητεύουν τον χειμώνα.

7. Οι επισκέπτες του Cambridge συχνά θαυμάζουν το εκκλησάκι King’s College Chapel στην γραφική περιοχή του ποταμού που είναι γνωστή ως «backs», καθώς στις «πλάτες» του βρίσκονται πολλά κολλέγια.

8. Το πανεπιστήμιο της Σαλαμάνκα στη δυτική Ισπανία ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα και χτίστηκε με το περίτεχνο τοπικό στιλ «plateresque».

9. Ο πύργος Rajabai του πανεπιστημίου της Βομβάης έχει ως πρότυπο τον Big Ben και είναι από τα πιο διάσημα αξιοθέατα.

10. Το νεο-γοτθικό πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ σχεδιάστηκε την δεκαετία του 1850 από τον αρχιτέκτονα Edmund Blacket.

11. Το Royal Holloway στο Surrey, μέρος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, κυριαρχείται από κόκκινο τούβλο και βρίσκεται μέσα σε 136 στρέμματα δάσους. Αρχικά ήταν αποκλειστικά κολλέγιο γυναικών.

12. Το πανεπιστήμιο Otago στη Νέα Ζηλανδία είναι μια σειρά εντυπωσιακών κτιρίων του 19ου αιώνα νεο-γοτθικής δομής και βρίσκεται δίπλα σε ποτάμι.

13. Η γκρι πέτρα είναι το σήμα κατατεθέν του Πρίνστον.

14. Το Xiamen διαθέτει μια από τις πιο γραφικές πανεπιστημιουπόλεις στην Κίνα, με πολλά δέντρα, θάλασσα γύρω του και εντυπωσιακά κτίρια ανατολικού και δυτικού μείγματος στιλ.

15. Το Queen’s University ιδρύθηκε το 1845 από την βασίλισσα Victoria και έχει πάνω από 300 κτίρια στα καταπράσινα προάστεια του Μπέλφαστ.

16. Πολλά από τα διάσημα κτίρια του Yale χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και ο αρχιτέκτονας James Gamble Rogers χρησιμοποίησε τεχνάσματα ώστε να φαίνονται πιο παλιά.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...