Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Κι αν υπάρχει εξωγήινη ζωή, η εκκλησία τους δέχεται όλους

Ένας καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, ο αρχιδιάκονος Αντρέι Κουράιεβ, λέει ότι η πιθανή νέα ''ανακάλυψη'' των αμερικανών αστρονόμων-ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή-δεν συγκρούεται με την ορθόδοξη θεολογία.

«Τον 18ο αιώνα,όταν ανακάλυψαν την Αφροδίτη, ο Λεμονόσοφ είχε πει ότι ίσως να υπαρχει ζωή εκεί και ότι σ'αυτή την περίπτωση υπάρχουν δύο πιθανότητες: Ή αμάρτησαν όπως εμείς ή όχι» ανέφερε ο π.Ανδρέας σε απεσταλμένο του Interfax.
Μ'αυτόν τον τρόπο σχολίασε την είδηση η οποία ανέφερε ότι Αμερικανοί αστονόμοι ανακάλυψαν έναν νέο πλανήτη στον οποίο οι σύνθήκες είναι παρόμοιες με τη γη, γεγονός που τους έκανε να συμπαιράνουν ότι εκεί υπάρχει ζωή.
Ο π.Ανδρέας τονίζει ότι συμφωνει με τον Λομονόσωφ: «Εαν οι εξωγήινοι είναι αναμάρτητοι τότε δεν έχουν ανάγκη τη θυσία του Χριστού στο Γολγοθά, εαν όμως έχουν αμαρτήσει ο Χριστός σταυρώθηκε και για αυτούς» αφού οι κάτοικοι άλλων πλανητών ήταν αγνωστοι στους Αποστόλους.
Ο Ρώσος θεολόγος τόνισε ακόμη ότι και ''στην εποχή τους οι Αποστόλοι δεν γνώριζαν τίποτα περί υπάρξεως κατοίκων στην Αυστραλία ή στην Αμερική,ωστόσο εκεί υπήρξαν ολόκληροι πολιτισμοί. Παρ'όλα αυτά ο χριστιανισμός τους δέχθηκε χωρίς να επηρεαστεί ιδιαίτερα από εκείνους, αντιθέτως μάλιστα ο χριστιανισμός έμεινε ίδιος ακόμη και στην Αυστραλία''
«Εαν οι εξωγήινοι είναι πρόσωπα με σάρκα, λογική και ελεύθερη βούληση, τότε ότι διδάσκει ο χριστιανισμός ισχύει και για εκείνους» διευκρινίζοντας ότι «εγώ δεν πιστεύω σε μια συνάντηση με εξωγήινα λογικά όντα»
Η ορθόδοξη εκκλησία διδάσκει ότι τα πνεύματα μπορούν να αποκτήσουν σάρκα και οστά και να επικοινωνήσουν με τους ανθρώπους,θυμίζει ο π.Ανδρέας,
Στη συνέχεια λέγει ότι εαν ένας εξωγήινος εμφανιστεί με τη μορφή ενός πνεύματος που ''προσβάλει το Χριστό'', δίνοντάς του το'' φιλί του Ιούδα'' τότε πρόκειται για δαιμονα και ίσως ο σκοπός του να ειναι να μας πείσει ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός, αλλά μόνο ένας διερμηνέας κάποιων ''μυστικών γνώσεων''
Δεν έχει σημασία που ζουν αυτοί οι ''καθηγητές''- στα Ιμαλάια ή σε κάποιο πλανήτη. Οι μύθοι μπορεί να είναι διαφορετικοί. Όλοι όμως έχουν τον ίδιο αντιχριστιανικό σκοπό.

www.proskynitis.blogspot.com
www.interfax-religion.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...