Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Το κακό γι αυτούς...

Το κακό γι αυτούς είναι πως η Εκκλησία υπήρξε πάντα ανίκητη και πάντα έβγαζε Παΐσιους και ανάλογους και μεγαλύτερους (αν και η αγιότητα δεν είναι μετρήσιμη- είναι μόνο βιωμένο το "Κύριε ελέησον").
Το κακό γι αυτούς είναι πως ενώ παλεύουν με γραφίδες, απόψεις, σχέδια, συζητήσεις κ.τ.λ., οι "φτωχούληδες" του Θεού απλά κάνουν το σημείο του Σταυρού και γυρίζει ο κόσμος ανάποδα (ή ξανάρχεται στη θέση του).
Το κακό γι αυτούς είναι ότι εσύ Γέροντα, συνεχίζεις να κατεβαίνεις στον κόσμο και το νιώθουμε από τις ξαφνικές εναστρίες της καρδιάς και πως εμείς συνεχίζουμε να θέλουμε ένα καλυβάκι δίπλα στον τάφο σου -με τον τρόπο και το πάθος που ποτέ δεν θελήσαμε να συνυπάρξουμε μαζί τους-.

Το κακό γι αυτούς είναι πως Αυτός που βρίζουν στο δικό σου πρόσωπο, είναι ο ίδιος που θα τους κρίνει και που θα υπάρχει και όταν αυτοί δεν θα μπορούν πια να γράφουν και να βρίζουν.

Το καλό γι αυτούς είναι πως εσύ Γέροντα θα μεσολαβήσεις να τους δώσει Εκείνος χρόνο μετανοίας και -το καλύτερο- πως το έλεός Του παραμένει ανεξάντλητο, όσο η γη γυρίζει με την γνωστή φορά..... 

Το τελευταίο, που δεν ξέρω να το ονομάσω καλό ή κακό, είναι πως όλοι εμείς (που αν και βουτηγμένοι στην αμαρτία, καίμε την λαμπάδα της στιγμιαίας αλλά επαναλαμβανόμενης μετάνοιας), δεν είμαστε τόσο ελεήμονες όσο το Αφεντικό και καθόλου διατεθειμένοι να μην πολεμήσουμε το "δικαίωμά τους" να ασχημονούν απέναντι στις Ομορφιές μας.

Θυμάμαι βέβαια τώρα ότι ο Κύριος επιτίμησε τον Πέτρο όταν -κατά τη σύλληψη του Δασκάλου- ο μαθητής έκοψε νευριασμένος το αυτί του δούλου του αρχιερέα και μάλιστα ο Δάσκαλος αποκατέστησε την αναπηρία του δούλου....

Το κακό γι αυτούς είναι πως αυτή η φλόγα που καίει, δεν είναι μόνο στη φωτογραφία!

'Η μήπως είναι και γι αυτούς -τελικά-  καλό, να μην σβήνει η φλόγα του Ιησού;


Έλενα

http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/2012/09/blog-post_5980.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...