Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Βοήθα Άϊ Γιώργη και Άγιε Κοσμά να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά!

Πραγματικά Μέγας, πραγματικά Σωτήριος...
Εμφανίστηκε την κατάλληλη στιγμή και έσωσε τον Ελληνισμό την ώρα, που είχαμε φτάσει στην μεγαλύτερη παρακμή της ιστορίας μας.
Χωρίς τον αγώνα του μπορεί σήμερα να ήμασταν ένα νεκρό γένος, αφομοιωμένο από σλάβους, αλβανούς και τούρκους.
Ας τον ευχαριστήσουμε με την πνευματική μας πρόοδο και ας τον μιμηθούμε.
Ο αγώνας του δεν θα πάει χαμένος, όπως ελπίζουν μερικοί εφιάλτες.

Βοήθα Άϊ Γιώργη και Άγιε Κοσμά να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά!

Γ.Θ  yiorgosthalassis.blogspot.com


ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΙΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ

Απόσπασμα από hellas-orthodoxy

«Το Γένος κινδύνευε τον έσχατο κίνδυνο. Από την μια οι Τούρκοι, απ' την άλλη ο διαφωτισμός -ο άθεος διαφωτισμός- της Γαλλίας. Η πίστις διαρκώς υποχωρούσε. Το ισλάμ εν θριάμβω. Η εληνική γλώσσα ηφανίζετο. Επαρχίες ολόκληρες είχαν ξεχάσει τα ρωμέϊκα και μιλούσαν άλλες τούρκικα, άλλες σλάβικα, άλλες αρβανίτικα, άλλες βλάχικα. Ήσαν και οι ξένες προπαγάνδες. Παπικοί μισσιονάριοι, λουθηροκαλβίνοι ψευδοϊεραπόστολοι εκμεταλευόμενοι την φτώχεια του λαού έμπηγαν τα γαμψά και μολυσμένα νύχια τους στις άχραντες και αμίαντες σάρκες της Εκκλησίας του Χριστού. Αντελήφθη ο Άγιος τον κίνδυνο. Τα απαισιόδοξα μηνύματα έφθαναν και στο Άγιον Όρος. Τα συνέλαβε. Έπρεπε να διακόψη την άσκησι στη Μονή. Τον περίμενε το Γένος του, η Εκκλησία του Χριστού. Μόρφωσιν είχε αποκτήσει πολλή, αρετές δυσκατόρθωτες για τους πολλούς είχε, ταπείνωσι διέθετε δυσθεώρητη, ζήλος ένθεος έκαιγε στην καρδιά του».
Στη μονή Φιλοθέου αισθάνθηκε κλήση από τον Θεό για την ανάληψη του μεγάλου έργου «της διαφωτίσεως και αναγεννήσεως των αδελφών Χριστιανών. Οι Έλληνες είχαν περιπέσει εις αμάθειαν εις ότι αφορά την θρησκείαν των, και αυτό είχεν ως αποτέλεσμα τας πολλαπλάς κακίας, και την κατά μεγάλους αριθμούς αλλαξοπιστίαν εκ της Ορθοδοξίας εις τον Μωαμεθανισμόν. Ο Κοσμάς ένοιωθε τούτο βαθύτατα. Εζήτησε λοιπόν και έλαβε την συγκατάθεσιν των γερόντων του όπως αναλάβη μία τοιαύτην αποστολήν. Αφήνοντας το Άγιον Όρος, μετέβη εις Κωνσταντινούπολιν, συνήντησε τον Πατριάρχην Σεραφείμ (1757-1761) και έλαβε παρ' αυτού γραπτήν άδειαν να κηρύξη ανά την Ελλάδα».

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2012/08/blog-post_2618.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...