Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η Τουρκία παίζει με τη φωτιά


Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από τον εντοπισμό του στρατοπέδου εκπαίδευσης αντικαθεστωτικών της Συρίας ,σε τουρκικό έδαφος ,στην επαρχία Χατάι και μία νέα πληροφορία που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Xουριέτ» της Κωνσταντινούπολης έρχεται να επιβεβαιώσει την άμεση και χωρίς καν διπλωματικά προσχήματα ,ενεργή ανάμειξη της Άγκυρας στις δραματικές εξελίξεις στην Εγγύς Ανατολή.
 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τώρα, η έδρα του «Ελεύθερου Στρατού της Συρίας» βρίσκεται στην Αντιόχεια της Τουρκίας. Λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα και δίπλα από το στρατόπεδο που φυλάσσεται νυχθημερόν από την τουρκική Στρατο-χωροφυλακή. Η διεύθυνση της έδρας του στρατού των αντικαθεστωτικών προκύπτει και από την επίσημη ιστοσελίδα του « Free Syrian Army» που άρχισε να λειτουργεί.



Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι www.free-syrian-army.com . Ως επικεφαλής αναφέρεται ο συνταγματάρχης Reyad Musa Al Asaad και ως υπαρχηγός ο συνταγματάρχης Malek Abdul Halim Kurdy.



Ως επικεφαλής των επιχειρήσεων (επιτελάρχης) αναφέρεται ο επίσης συνταγματάρχης Ahmad Hijazi Hijazi ενώ υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων είναι ο Ismail Sheikh Saleh ο οποίος απαντά στον αριθμό κινητού τηλεφώνου 00905369631274 .





Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί αποδεδειγμένα σε τηλέφωνο τουρκικής κινητής τηλεφωνίας.



 Το γραφείο δημοσίων σχέσεων του «Ελεύθερου Στρατού της Συρίας» δραστηριοποιείται έντονα στα Social Media (Facebook, Τwitter) και στο ..Youtube.



Κλιμακώνεται η κριτική στον Ερντογάν

Η ύπαρξη, πέραν κάθε αμφιβολίας, επίσημου στρατηγείου των αντικαθεστωτικών της Συρίας όπου Τούρκοι και Σύροι ανώτεροι αξιωματικοί, 500 μεσαία στελέχη του επίσημου στρατού της Συρίας, κλιμάκιο της τουρκικής ΜΙΤ ( Μυστικές Υπηρεσίες) αλλά και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, εκπαιδεύουν Σύρους αντάρτες καθώς και το γεγονός ότι η επίσημη έδρα του στρατιωτικού σκέλους των Σύρων ανταρτών βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος, προκαλούν πλέον την άμεση αντίδραση σχολιαστών και αναλυτών, στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη.



Διογκώνεται καθημερινά το κύμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής πολιτικής ενώ ενισχύονται οι ανησυχίες εκείνων που οσμίζονται πως μεταξύ των εκπαιδευομένων Σύρων ανταρτών συμπεριλαμβάνονται και μέλη φανατικών ισλαμικών οργανώσεων της Συρίας (Αδελφοί Μουσουλμάνοι κλπ).



Οι ίδιοι κύκλοι, στους οποίους μετέχουν πολλά γνωστά ονόματα της τουρκικής δημοσιογραφίας ,αναρωτιούνται για το εάν και κατά πόσο, αυτή η ολοκληρωτική εμπλοκή της Τουρκίας στο νέο «Ανατολικό Ζήτημα» ενισχύει αντί να μειώνει την καχυποψία των παραδοσιακών συμμάχων της Άγκυρας (Αμερική ,χώρες του ΝΑΤΟ) ,ενώ παράλληλα προκαλεί το παραδοσιακά αρνητικό ανακλαστικό του αραβικού κόσμου αφού η δραστηριότητα αυτή θυμίζει έντονα την ακόμη πρόσφατη για τους Άραβες οθωμανική παρουσία στα εδάφη τους. 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...