Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Οι σιίτες του Λιβάνου στο πλευρό του Άσαντ

Απαντούν στις ωμότητες και στις σφαγές σιιτών και χριστιανών από τους σουνίτες ισλαμιστές μισθοφόρους-Δεν δρα μόνη της η Νέα Τάξη στη Συρία.


Στη φωτογραφία, ένας υποστηρικτής του Προέδρου Άσαντ, φορά χριστιανικά και σιιτικά σύμβολα, αλλά και το σπαθί του σιίτη ιμάμη Αλί, κρεμασμένα από το λαιμό του. Η Δύση και το Ισραήλ έβαλαν μια φωτιά στη Μέση Ανατολή, που δύσκολα θα σβήσει. Η κόντρα των σιιτών, των αλεβιτών και των χριστιανών με τους σουνίτες, θα αποσταθεροποιήσει ακόμα και φιλοδυτικά καθεστώτα στον κόλπο. Αλλά, αυτό οι ανίδεοι στην Ουάσιγκτον, αδυνατούν να το καταλάβουν.
 Άλλος ένας Τούρκος έπεσε στα χέρια σιιτών στον Λίβανο, χθες, όπως ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση στην Άγκυρα, καλώντας παράλληλα τους Τούρκους υπηκόους να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στον Λίβανο. Είχε προηγηθεί η απαγωγή άλλων 20 ατόμων, μεταξύ τους κι ενός άλλο Τούρκου επιχειρηματία, σε αντίποινα για την απαγωγή του συγγενούς ενός σιίτη στη Συρία από «αντάρτες».
Τα φιλοδυτικά καθεστώτα του Κόλπου εξέδωσαν ταξιδιωτικές οδηγίες, καλώντας τους πολίτες τους να φύγουν από τον Λίβανο, μετά τις απαγωγές και τις απειλές από φυλές και οργανώσεις που έχουν ταχθεί στο πλευρό της κυβέρνησης της Δαμασκού, εναντίον προσώπων που «μάχονται» με τη βοήθεια της Δύσης και του Ισραήλ, τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, «η κατάσταση εισέρχεται σε μια φάση που απειλεί την ασφάλεια των πολιτών μας, οι πολίτες μας πρέπει να αποφεύγουν τα ταξίδια στο Λίβανο εκτός και αν είναι απολύτως απαραίτητο». Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ μίλησε με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου στη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στη Μέκκα, ζητώντας την παρέμβασή του για την απελευθέρωση των Τούρκων που απήχθησαν.
Αλλά, στην Άγκυρα πλέον ξέρουν πως ήδη οι σιίτες έχουν όλοι στραφεί εναντίον τους. Και αυτό, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για την Τουρκία, με σωρεία γεωπολιτικών επιπτώσεων, αν μάλιστα συνδυαστεί με την κλιμάκωση της δράσης των Κούρδων αυτονομιστών του ΡΚΚ, πλέον μέσα και από το έδαφος της Συρίας.

http://elkosmos.gr/international-news/international-news/asia-africa/11408-2012-08-17-16-23-22.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...