Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ! ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 300 ΕΥΡΩ!

Και "κίνητρα" για να δεχθούμε οικοιοθελώς το άγριο ηλεκτρονικό φακέλωμα!
Την προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα επιδιώξει το υπουργείο Οικονομικών, που επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να περιορίσει τη φοροδιαφυγή.
Στα πλαίσια αυτά, στην οδού Νίκης σχεδιάζουν την απαγόρευση του ρευστού χρήματος και την ενίσχυση του πλαστικού χρήματος.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την θέσπιση μέτρων που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη μείωση του επιτρεπτού ορίου συναλλαγών με μετρητά από 1.500 ευρώ στα 300 ευρώ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι ηλεκτρονικές συναλλαγές θα προκαλέσουν πλήγμα στη φοροδιαφυγή, αφού με αυτές θα γίνεται αυτόματη καταγραφή των εσόδων των επιχειρήσεων και βεβαίωση των αναλογούντων φόρων, όπως ο ΦΠΑ.
Επίσης, στο νέο σχέδιο εξετάζεται η παροχή κινήτρων προς τους πολίτες, ώστε να πραγματοποιούν συναλλαγές μόνο με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.
Τα κίνητρα
Ένα από τα σενάρια προβλέπει έκπτωση 3% της δαπάνης από το φόρο εισοδήματος για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα, ενώ μια άλλη πρόταση αφορά σε μείωση του ΦΠΑ κατά 1 έως 2 ποσοστιαίες μονάδες για όσους χρησιμοποιούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες για συναλλαγές κυρίως κάτω των 300 ευρώ.
Επιστροφή χρημάτων
Ένα εναλλακτικό σχέδιο προβλέπει την επιστροφή χρημάτων 1% για κάθε συναλλαγή με πλαστικό χρήμα με άμεση απόδοση του ΦΠΑ στο Δημόσιο από τις τράπεζες που μεσολαβούν για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
ΣΧΟΛΙΟ HELLAS-ORTHODOXY: Παρατηρούμε την...αγωνία των κυβερνώντων να επιβάλουν τις αχρήματες και πλαστικές συναλλαγές! Μάλιστα, τις διαφημίζουν με τα γνωστά παραμυθάκια τους για "πάταξη φοροδιαφυγής" (δηλαδή μας λέτε ότι π.χ. ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;), ενώ δεν λείπουν και τα κίνητρα για τη χρήση τους από τους πολίτες!
Ας θυμηθούμε τι έλεγε σχετικά ο Γέροντας Παίσιος:
"Η Ευρώπη είναι Ευρώπη. Εδώ είναι διαφορετικά. Ύπουλος τρόπος εισαγωγής του σφραγίσματος. Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήματα θα καταργηθούν".
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ;
Καλούμε κάθε ενσυνείδητο Έλληνα Ορθόδοξο πολίτη ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙ τις όποιες κάρτες του πλασάρουν για συναλλαγές και να υπεραμυνθεί του δικαιώματός του ως ελεύθερου πολίτη!
Κι επιτέλους, οι διάφοροι "ιθύνοντες" (και εκκλησιαστικοί) να ξυπνήσουν...! 
 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...