Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αφιερωμένο σε όλα τα αναρχικά φρικιά!


Oι αναρχικοί μισούν τα έθνη - Ο ιδρυτής τους Μπακούνιν τα αγαπούσε!

O Aναρχισμός όπως έχει επικρατήσει παγκόσμια εκτελεί τις εντολές της Νέας Τάξης Πραγμάτων αφού είναι η ναυαρχίδα τους για την καταστροφή των εθνών, και την ίδρυση του Παγκόσμιου Κράτους.
Λίγοι όμως γνωρίζουνε την άποψη ενός εκ των βασικών ιδρυτών του αναρχισμού του Μιχαήλ Μπακούνιν ο οποίος όπως θα δείτε υποστήριζε την ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ως βάση αυτοπροσδιορισμού των ανθρώπων, και αφορμή πολέμου σε περίπτωση καταπίεσης της ιδιότητας αυτής!Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα όλοι οι υποτιθέμενοι "αναρχικοί" γιατί μισούν την πατρίδα τους σε αυτό τον τόπο; Και αφού μισούν όλα τα έθνη (Νέα Τάξη Πραγμάτων δηλ.) γιατί αγαπούν όλους τους αγώνες άλλων εθνικών ομάδων (π.χ Παλαιστίνιοι, λαθρομετανάστες κ.λ.π) εκτός από τους αγώνες της ελληνικής φυλής; Τέτοια κατεύθυνση δίνεται μόνο από πράκτορες ξένων υπηρεσιών (νεοταξιτών καλύτερα) και φυσικά βρίσκονται οι χρήσιμοι "αφελείς" για να τους ακολουθούν.

 "Η ευημερία του Κράτους είναι η αθλιότητα του πραγματικού Έθνους, του Λαού. Το μεγαλείο και η ισχύς του Κράτους είναι η σκλαβιά του Λαού. Ο Λαός είναι ο φυσικό και νόμιμος εχθρός του Κράτους. Και αν ακόμη ο Λαός υποκύπτει - πολύ συχνά αλίμονο -  στις αρχές, κάθε αρχή του είναι μισητή. To Κράτος δεν είναι η Πατρίδα. Είναι η αφαίρεση, ο μεταφυσικός, μυστικιστικός, πολιτικός, νομικός μύθος της Πατρίδας. Οι λαϊκές μάζες όλων των χωρών αγαπούν βαθιά την Πατρίδα τους.

Αλλ' αυτό είναι μια φυσική πραγματική αγάπη. Ο πατριωτισμός του λαού δεν είναι ιδέα, αλλά γεγονός και ο πολιτικός πατριωτισμός, η αγάπη του Κράτους δεν είναι η ακριβής έκφραση αυτού του γεγονότος, αλλά μια εκφυλισμένη έκφραση μέσω μιας απατηλής αφαίρεσης και πάντα προς όφελος μιας εκμεταλλεύτριας μειοψηφίας.

Η Πατρίδα, η εθνικότητα όπως και η ατομικότητα, είναι ένα γεγονός φυσικό και κοινωνικό, ψυχολογικό και ιστορικό ταυτόχρονα. Δεν είναι μια θεωρητική αρχή. Δεν μπορούμε να ονομάσουμε ανθρώπινη αρχή, παρά μόνο ό,τι είναι καθολικό, κοινό σε όλους τους ανθρώπους. Η εθνικότητα τους χωρίζει. Δεν είναι λοιπόν αρχή. Αλλά αυτό που είναι αρχή, είναι ο σεβασμός που ο καθένας πρέπει να έχει για τα φυσικά, πραγματικά ή κοινωνικά γεγονότα. Η εθνικότητα, όπως και η ατομικότητα, είναι ένα από αυτά τα γεγονότα. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Η καταπίεσή της είναι έγκλημα, και για να μιλήσουμε με τη γλώσσα του Μαντσίνι, αυτή γίνεται ιερή αρχή κάθε φορά που απειλείται ή καταπιέζεται. Γι αυτό λοιπόν αισθάνομαι ειλικρινά και πάντα τον πατριώτη κάθε καταπιεσμένης Πατρίδας.

Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, εθνών, περιοχών, να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν κατά τον τρόπο τους και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης. Υποκλινόμαστε λοιπόν, μπροστά στην παράδοση, μπροστά στην Ιστορία. Ή καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε, όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια, που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δάσκαλους και ερμηνευτές του παρελθόντος, αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά μέσα στο αίμα και στη σάρκα, μέσα στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών Λαών."


Μιχαήλ Μπακούνιν

defencenet.gr 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...