Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Συνεχείς ήττες του τουρκικού στρατού στο Χάκαρι - Η επαρχία ελέγχεται από το ΡΚΚ

Eξοπλισμένοι από την Συρία με σύγχρονα συστήματα τηλεπικοινωνιών και ρουκέτες RPG-7 με θερμοβαρικές κεφαλές οι αντάρτες του ΡΚΚ κερδίζουν την μία μετά την άλλη τις μάχες στην επαρχία Χάκαρι στα τουρκο-ϊρακινο-συριακά σύνορα. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε 24 ώρες επιτέθηκαν τρεις (!) φορές σε στρατόπεδο που έχει ως βάση Τάγμα Στρατοχωροφυλακής.  

Όπως παραδέχεται και η Χουριέτ: «Επίθεση στο συνοριακό τάγμα Στρατοχωροφυλακής που βρίσκεται στο χωριό Ομουρλού της περιοχής Σέμντινλι του νομού Χάκαρι, οργάνωσε το ΡΚΚ. Οι στρατιώτες αμέσως ανταπέδωσαν τα πυρά. Το συγκεκριμένο τάγμα της στρατοχωροφυλακής δέχτηκε και χτες δύο φορές επίθεση. Στην επίθεση ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και 5 τραυματίστηκαν".

Η επίθεση έγινε με όλμους, ρουκέτες και τυφέκια, όπως και οι προηγούμενες.. Μετά από την επίθεση άρχισε επιχείρηση καταδίωξης των ανταρτών του ΡΚΚ με αεροπορική στήριξη, ενώ αναφέρονται σφοδρές συγκρούσεις σε διάφορα σημεία.

Την ίδια στιγμή άλλη ομάδα του ΡΚΚ διέκοψε την κυκλοφορία στον δρόμο ανάμεσα στο Ντογουμπαγιαζίτ και το Τσαλντιράν, και πυρπόλησαν τρία φορτηγά και έναν εκσκαφέα που εργάζονταν σε έργα για λογαριασμό του τουρκικού Στρατού. Απήγαγαν ένα άτομο, ενώ τραυμάτισαν μια γυναίκα οδηγό που προσπάθησε να διαφύγει. Τα προάστεια του Σεμντινλί εξακολουθούν να είναι υπό τον έλεγχο του ΡΚΚ και οι μονάδες της περιοχές είτε Στρατού είτε Στρατοχωροφυλακής, πολιορκούνται από εκατοντάδες άνδρες που έχουν θέσει υπό κατοχή το μεγαλύτερο μέρος της επαρχίας.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, αλλά ένα μήνα μετά την έναρξη των επιχειρήσεων από την πλευρά του ΡΚΚ, ο τουρκικός Στρατός αδυνατεί όχι να εξοντώσει τους αντάρτες, αλλά έστω να ανακτήσει το εθνικό έδαφος που έχει χάσει, επιβεβαιώνοντας όσους υποστηρίζουν ότι ο αποκεφαλισμός του συνόλου της στρατιωτικής ηγεσίας από την κυβέρνηση Ερντογάν, έχει προκαλέσει συστημικό πλήγμα στο αξιόμαχο των τουρκικών ΕΔ, ενώ ο εφοδιασμός του ΡΚΚ με νέα όπλα και πυρομαχικά από την Συρία, έχει βελτιώσει στο έπακρο την αποτελεσματικότητά του.

defencnet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...