Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Μετακατοχικές συναλλαγές με ... χρυσές λίρες!


Επιστροφή στα πρώτα μετακατοχικά χρόνια για την εύρεση ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου για τους Έλληνες, σημειώθηκε στα τρία τελευταία χρόνια με μαζικές αγορές ... χρυσών λιρών: Περίπου 1.100.000 χρυσές λίρες (βάρους οκτώ τόνων σε καθαρό χρυσάφι) αγοράστηκαν από τους Έλληνες για να "οχυρωθούν" επενδυτικά και να έχουν ένα αποκούμπι σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Όπως ακριβώς συνέβαινε στα πρώτα χρόνια μετά την πρώτη γερμανική Κατοχή (1941-1944) όταν οι λίρες ήταν το βασικό και μόνο αξιόπιστο μέσο οικονομικής συναλλαγής και το χρήμα δεν είχε καμία αξία. Εκεί λοιπόν έφτασε την Ελλάδα η διεφθαρμένη οικονομική και πολιτική ελίτ: Να επιστρέψει στην μετακατοχική περίοδο και το περίφημο "ισχυρό ευρώ" να θεωρείται ένα νόμισμα με ισχυρές πιθανότητες αυτοκαταστραοφής του. Θυμάστε ταινίες, όπως "Η κάλπικη λίρα", αλλά και άλλες του παλιού ελληνικού κινηηματογράφου όπου η λίρα ήταν το μοναδικό μέσο αξιόπιστης συναλλαγής.
Και πως αλλιώς θα μπορούσε να συμβεί αφού η διεφθαρμένη οικονομική ελιτ με τους τραπεζίτες προεξάρχοντες έβαλε "λαθραία" στην ευρωζώνη την Ελλάδα το 2002, πρν αλλάξει τις δομές του κράτους μόνο και μόνο για να δανείζονται φθηνά οι τράπεζές τους και να δανείζουν πανάκριβα στους Έλληνες πολίτες (π.χ. δανείζονταν με 1 και 1,5% και δάνειζαν με 25% τις πιστωτικές). 
Συνολικά tα κεφάλαια που διοχετεύθηκαν για την αγορά λιρών είναι περί τα 290 εκατ. ευρώ. Αφορούν δε, γύρω στους 100.000 Έλληνες, οι οποίοι επέλεξαν να τοποθετήσουν μέρος των διαθεσίμων τους στην πιο «ευέλικτη» μορφή του βασιλιά των μετάλλων.

 defencenet.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...