Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

κομμουνιστές στην υπηρεσία της βασίλισσας

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα του Αυγούστου, που το έκαναν γαργάρα τα περισσότερα ΜΜΕ της Ελλάδας,  ήταν η εκτέλεση 43 (τελικά) εργατών στη Νότια Αφρική. Τους σκότωσε η αστυνομία, επειδή αρνήθηκαν να υπακούσουν στην εντολή να διακόψουν την απεργίa και να επιστρέψουν στα ορυχεία των διεθνών γερακιών. Αν δεν ξέρεις την υπόθεση, διάβασέ την εδώ κι εδώ.

Οι εργάτες ήταν εξαθλιωμένοι μαύροι και το ορυχείο ιδοκτησία της Αγγλικής εταιρείας Lonmin, κλασική περίπτωση αποικιοκρατικής εταιρείας δηλαδή. 

Ο τύπος που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ο 71χρονος Jacob Zuma, ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής. Αυτός έδωσε την εντολή στην αστυνομία να πετσοκόψει τους εργάτες, που εκνεύριζαν τους Άγγλους επικυρίαρχους.

Ξέρεις τι κόμμα είναι ο τύπος; 
Κομμουνιστής ! Ναι, είναι μέλος του SACP (South African Communist Party), του Κομμουνιστικού Κόμματος Νότιας Αφρικής δηλαδή.
Ναι, ένας κομμουνιστής έδωσε εντολή στην αστυνομία του, να πυροβολήσει τους πάμφτωχους συμπατριώτες του εργάτες, για να προστατεύσει την ιμπεριαλιστική εγγλέζικη εταιρεία εξόρυξης πλατίνας.
Αν δε με πιστεύεις, δες τη βιογραφία του Zuma, εδώ
και τις ευχές του κόμματός του για τα 70ά του γενέθλια, εδώ: http://www.sacp.org.za/main.php?ID=3611

Θα χορτάσει στο site του SACP το μάτι σου σφυροδρέπανο και ωραίο μαυροκόκκινο χρώμα. Όπως το αίμα των εργατών....

Αυτά σύντροφε και δεν φταις εσύ, που όλοι γίνονται ίδιοι στην εξουσία.
 
 


πηγή &
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...