Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΗΠΑ: Μελέτη «ειδικών» βλέπει εξέγερση «ακροδεξιών» και «εμφύλιο πόλεμο» μέχρι το 2016

ΚΟ: Η μόδα του «ακροδεξιού κινδύνου» φαίνεται είναι διεθνούς απήχησης. Έτσι, παρακάτω το «φιλελεύθερο» Russia Today, αναφέρει το φανταστικό σενάριο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ενός «δεύτερου εμφυλίου (sic) πολέμου» στις ΗΠΑ, όπως τον «προφητεύουν» οι Αμερικάνοι συγγραφείς ενός δοκιμίου, οι οποίοι δαιμονοποιούν το δυναμικό κίνημα του Tea Party («Κόμμα Τσαγιού», το οποίο αποτελείται κυρίως από... λευκούς πατριώτες Αμερικάνους, οι οποίοι είναι θυμωμένοι με την κυβέρνηση Ομπάμα), τα μέλη του οποίου, κατά τους συγγραφείς, με την «δεξιά προπαγάνδα» τους, θα καταφέρουν, εκμεταλλευόμενοι την παρατεταμένη οικονομική κρίση, να εμφυσήσουν «φυλετικό μίσος» στους (κακούς) λευκούς Αμερικάνους οι οποίοι θα στραφούν κατά των μεταναστών! Μάλιστα βλέπουν ακόμα και συμμετοχή της Κου Κλουξ Κλαν! Το ότι η κρίση δεν χτυπάει μόνο… τους λευκούς, το ότι το Tea Party δεν βρίσκεται πίσω από πράξεις βίας, το ότι ολόκληρες πόλεις στις ΗΠΑ έχουν παραδοθεί στη εγκληματικότητας μαύρων συμμοριών που δρουν ανεξέλεγκτα και το ότι οι λευκοί σήμερα τείνουν να γίνουν μειονότητα στις ΗΠΑ, είναι προφανώς…. λεπτομέρειες για τους παραπάνω «προφήτες». Παρακάτω διαβάστε το άρθρο από το Russia Today :
Θα μπορούσε ένας δεύτερος εμφύλιος πόλεμος να συμβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες σε λίγα χρόνια; Ένας συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού έχει συγγράψει ένα δοκίμιο φαντασίας που περιγράφει την δυνατότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, μέχρι το έτος, όπως προβλέπει, 2016.
 
Ο συνταξιούχος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Kevin Benson ( φωτο), διδάσκει σήμερα σε στρατιώτες στο Fort Leavenworth, στο Πανεπιστήμιο Ξένων Στρατιωτικών και Πολιτισμικών Σπουδών του Κάνσας, αλλά έχει περάσει αρκετό χρόνο με τις Ένοπλες Δυνάμεις για να ξέρει τα πάντα γύρω από ένα πεδίο μάχης. Σε ένα νέο του δοκίμιο που έχει γράψει μαζί με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Κάνσας Δρ Jennifer Weber, ο Benson τονίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν το πεδίο μιας αιματηρής εξέγερσης που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάδυσης μιας νέας μορφής διακυβέρνησης.
Σε μια φανταστική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Small Wars Journal, οι δύο εμπειρογνώμονες φέρνουν στο προσκήνιο το επιχείρημα ότι η συνεχιζόμενη οικονομική αναταραχή και η πολιτική διαίρεση στο εσωτερικό του πληθυσμού των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει έναν εμφύλιο πόλεμο ο οποίος θα μπορούσε να ξεσπάσει εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο σε λίγα χρόνια. Το δοκίμιο που λέγεται “Full Spectrum Operations in the Homeland: A ‘Vision’ of the Future,” σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάζεται ως ένα κομμάτι καθαρής αλήθειας, αλλά οι συγγραφείς του δείχνουν ότι ένας εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να συμβεί πολύ νωρίτερα από ό, τι μπορεί να πιστεύουν οι Αμερικανοί, βάσει ορισμένων συνθηκών που επικρατούν στη χώρα σήμερα.
Ο Benson και η Weber δίνουν μια εικόνα του τι το όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα μπορούσε να φέρει, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν προς το καλύτερο μέσα σε λίγα χρόνια, και συμπεραίνουν ότι οι τρέχουσες συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν  μια εξέγερση, η οποία στο δοκίμιό τους, θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Tea Party και τους συμμάχους του:
"Η Μεγάλη Ύφεση των αρχών του εικοστού πρώτου αιώνα, διαρκεί πολύ περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. Μετά από μια αλλαγή στον έλεγχο του Λευκού Οίκου και του Κογκρέσου το 2012, το κυβερνητικό κόμμα περικόπτει κάθε χρηματοδότηση που είχε αφιερωθεί στην τόνωση της οικονομίας ή στην ανακούφιση του κόσμου. Η οικονομία των ΗΠΑ καταρρέει, μοιάζει πολύ με της Ιαπωνίας τη δεκαετία του 1990, για το μεγαλύτερο μέρος της δεκαετίας. Έως το 2016, η οικονομία δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά η μεσαία και η χαμηλότερη τάξη δεν έχουν ακόμη βιώσει και πολύ τον τρόπο ανάπτυξης των θέσεων εργασίας ή της αύξησης των μισθών. Η ανεργία συνεχίζει να αιωρείται επικίνδυνα κοντά σε διψήφιους αριθμούς, οι μικρές επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους όρους των τραπεζιτών για να δανειστούν χρήματα, και οι φόροι στη μεσαία τάξη παραμένουν σχετικά υψηλοί. Μια δυναμική μειονότητα κατευθύνει τον φόβο και την απογοήτευση του κοινού στους μη λευκούς και τους μετανάστες. Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια δεξιάς δημαγωγίας, σχεδόν ένας στους πέντε Αμερικανούς είναι κατηγορηματικά αντίθετος με τη μετανάστευση, νόμιμη ή παράνομη, και ακόμη οι γεννημένοι στις ΗΠΑ μη λευκοί γίνονται στόχος όχλων λευκών".
Αυτή η κατάσταση, λένε οι συγγραφείς, δίνουν βάση για μια «συντηρητική επανάσταση» που λαμβάνει "μια συντριπτική υποστήριξη και άλλων ομάδων tea party, πολιτοφυλακών, ρατσιστικών οργανώσεων, όπως είναι η Κου Κλουξ Κλαν, οργανώσεις κατά των μεταναστών, όπως η Minutemen, και άλλων ακροδεξιών ομάδων".
"Το Μάιο του 2016 μια εξτρεμιστική πολιτοφυλακή υποκινούμενη από τους στόχους του κινήματος του “tea party”, αναλαμβάνει την κυβέρνηση στο Darlington, στη Νότια Καρολίνα, καταλαμβάνοντας το Δημαρχείο, διαλύοντας το δημοτικό συμβούλιο και βάζοντας το δήμαρχο σε κατ’ οίκον περιορισμό", λέει η φανταστική ιστορία. «Οι ακτιβιστές διώχνουν τον αρχηγό της αστυνομίας και αφοπλίζουν τη τοπική αστυνομία και το Γραφείο του Σερίφη ή τους αποθαρρύνουν από το να παρέμβουν. Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι καθόλου απαραίτητο. Πολλοί στην αστυνομία ήδη είναι ευνοϊκοί στην ατζέντα του κόμματος του τσαγιού, γνωρίζουν πολλούς από τους ανθρώπους που συμμετέχουν, και έχουν καταστήσει σαφές ότι δεν θα αντιδράσουν σε μια τέτοια εξέλιξη. Τα μέλη της πολιτοφυλακής οργανώνονται και έχουν ένα σχετικά καλά μελετημένο σχέδιο δράσης. "
Παρά το γεγονός ότι η έκθεση δεν κάνει καμία προσπάθεια να ενθαρρύνει μια εξέγερση, δεν αποκαλύπτει ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει πραγματικά εκτενή σχέδια για να καταστείλει κάθε εγχώρια εξέγερση που θα επιχειρηθεί σε αμερικανικό έδαφος: ήδη υπάρχει, από το 2010, το Δόγμα για τα έτη 2016-2028 του στρατού των ΗΠΑ (US Army Training and Doctrine Command for 2016-2028) για το τι ενέργειες θα γίνουν σε περίπτωση στρατιωτικής επίθεσης στο έδαφος των ΗΠΑ και σε περίπτωση μαζικής πολιτικής εξέγερσης.
Η εφημερίδα Washington Times Στη έχει ασκήσει κριτική στην μελέτη, την οποία χαρακτηρίζει ως «ένα συνονθύλευμα δογματικής ορολογίας και φιλελεύθερου εφιάλτη».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...