Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ

Του Πέτρου Χασάπη


Η χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι από τα ελάχιστα κράτη στον πλανήτη όπου ο λαός δεν έχει κανένα λόγο στο Σύνταγμά του, αλλά αυτό είναι αποκλειστική αρμοδιότητα των προσωπικών μικροπολιτικών στόχων του πολιτικού προσωπικού. Εξ ού και η ατιμώρητη χρεοκοπία της χώρας, την οποία όμως υφίστανται οι ανήμποροι να αντιδράσουν θεσμικά πολίτες.

Η Ελλάδα, που γέννησε τη δημοκρατία, διαθέτει σήμερα ένα υπερσυγκεντρωτικό – πρωθυπουργοκεντρικό πολίτευμα, όπου όποιος, με οποιονδήποτε τρόπο, μπορεί να ασκεί επιρροή πάνω στον εκάστοτε πρωθυπουργό της χώρας, μπορεί να ελέγξει αυτόματα τις ζωές όλων μας, χωρίς εμείς να μπορούμε να αντιδράσουμε θεσμικά και νόμιμα για να προστατευθούμε.

Αυτές τις μέρες διεξάγεται συζήτηση στη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Όπως βλέπετε, κανένα κόμμα δεν θέλει να εμπλέξει το λαό στη συνταγματική διαδικασία. Αντίθετα όλα τα κόμματα προτείνουν αλλαγές, κατά πως βολεύει τις εφήμερες μικροπολιτικές στοχεύσεις το κάθε κομματικού αρχηγού.

Δεν γνωρίζω αν τελικά θα καταφέρουν τα κόμματα να κάνουν κάποια αναθεώρηση. Καλύτερα όμως να μην κάνουν καμία, γιατί θα «κάψουν» κάθε προσπάθεια της Ελλάδας να εξέλθει από το σπιράλ της παρακμής και της εξαφάνισης του έθνους στο οποίο έχουμε εισέλθει. Αν και πολύ φοβάμαι ότι τελικά θα συμφωνήσουν παρασκηνιακά σε επουσιώδεις αλλαγές, ώστε να μπλοκάρουν κάθε αλλαγή στο μέλλον τουλάχιστον για μια δεκαετία.

Γι’ αυτό και θα πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι, πέρα από οποιαδήποτε αναθεώρηση ή μη από το παρόν σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, μόνος του ο λαός θα πρέπει να προχωρήσει έξω και πέρα από τις δεσμεύσεις που βάζει το ισχύον Σύνταγμα. Δηλαδή, θα πρέπει να ανέλθουν στην εξουσία εκείνα τα κόμματα, τα οποία θα προχωρήσουν σε ένα συνταγματικό δημοψήφισμα ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός τι θέλει να κάνει με το Σύνταγμά του.

Σε κάθε περίπτωση έτσι όπως προχωράμε με το ισχύον Σύνταγμα μόνο πιο μαύρες μέρες μας περιμένουν.


σχόλιο Γ.Θ : Τα πολιτεύματα σχεδόν ποτέ δεν άλλαξαν ιστορικά με ειρηνικό τρόπο.
Μετά από επαναστάσεις και μετά από καταστροφές άλλαζαν...
Ως εκ τούτου είναι αδύνατο μέσα από το υπάρχον στημένο σύστημα του κοινοβουλευτισμού να αλλάξει κάτι...

http://hassapis-peter.blogspot.com/2019/02/blog-post_88.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...