Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ουγγαρία: Πατριωτικό σχέδιο Ορμπάν για αύξηση των γεννήσεων με «προίκες»

Το νέο πακέτο φοροαπαλλαγών, κινήτρων και δανειακών χορηγήσεων που ανήγγειλε την Κυριακή ο μαχητικός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν προκειμένου να αυξηθεί η γεννητικότητα θα τεθεί σε εφαρμογή το δεύτερο εξάμηνο του 2019 κι αναμένεται να κοστίσει έως και 150 δισεκατομμύρια φιορίνια (470 εκατ. ευρώ) στο ουγγρικό δημόσιο το 2020, μετέδωσε χθες Δευτέρα το ουγγρικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MTI.
Ο Όρμπαν ανακοίνωσε το πακέτο μέτρων αυτό στην ετήσια ομιλία του, τονίζοντας πως θέλει να αντιστραφεί η καθοδική πορεία του δείκτη γεννητικότητας, εντός των ορίων της Πατριωτικής πολιτικής του για τη μετανάστευση.
Τα μέτρα περιλαμβάνουν χορηγήσεις δανείων 10 εκατ. φιορινιών (περίπου 31.400 ευρώ) σε κάθε γυναίκα κάτω των 40 ετών που σχεδιάζει να κάνει παιδιά. Η δικαιούχος θα καλείται να αποπληρώσει τα δύο τρίτα του δανείου εάν κάνει δεύτερο παιδί, ενώ το δάνειο θα διαγράφεται αν κάνει τρία ή περισσότερα παιδιά.

Αυτές οι δανειακές χορηγήσεις θα είναι άτοκες και θα μπορούν να αξιοποιούνται για κάθε χρήση, διαβεβαίωσε το MTI η Κότολιν Νόβακ, στέλεχος της κυβέρνησης του Όρμπαν, χθες Δευτέρα.

Τα δάνεια αυτά θα προσφέρονται για μια τριετία, αρχής γενομένης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Το πακέτο μέτρων, που περιλαμβάνει επίσης επιδοτήσεις δανείων, υπολογίζεται πως κοστίσει περίπου 75 δισεκατομμύρια φιορίνια — ή περίπου το 0,17% του ΑΕΠ της Ουγγαρίας — φέτος, ανάλογα με τον αριθμό των γυναικών οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, σημείωσε η Νόβακ.

Ο Όρμπαν παρουσίασε το πακέτο μέτρων την Κυριακή, όταν αποκάλυψε το πρόγραμμα της εκστρατείας του ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, που επικεντρώνεται στην υπεράσπιση των «χριστιανικών κρατών» έναντι της μετανάστευσης. Ο Όρμπαν δήλωσε ανήσυχος για «τη συνεχή μείωση των χριστιανών» στην Ευρώπη και «τη μεταβολή» στη «σύνθεση άλλοτε χριστιανικών χωρών».

Ο Πατριώτης πρωθυπουργός της Ουγγαρίας αρνείται να υποδεχθεί ακόμη κι έναν από τα εκατομμύρια των λαθρό από κυρίως μουσουλμανικές χώρες αψηφώντας την νεοταξική οδηγία ανακατανομής βάσει ποσοστώσεων που ενέκρινε η Ευρωφυλακή.


Πηγή: philenews

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...