Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Η CIA πλήρωνε για να κρατά τους κομμουνιστές εκτός εξουσίας

σχόλιο Γ.Θ : Για να μην σας λένε ότι είναι θεωρίες συνωμοσίας η υπόγεια παρέμβαση της νέας τάξης, η προπαγάνδα και η χειραγώγηση μέσα από κάθε μέσο, προκειμένου να ανεβοκατεβάζουν τις μαριονέτες της αρεσκείας τους.
Το παρακάτω άρθρο αναφέρει για κομμουνιστές, θα ήμασταν αφελείς όμως αν πιστεύαμε ότι οι βρικόλακες της νέας τάξης αφήνουν αλώβητα τα Πατριωτικά κόμματα

Μυστικά κονδύλια εκατομμυρίων δολαρίων επένδυε κάθε χρόνο, έως τη δεκαετία του 1960, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) στην Ιταλία προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αποτραπεί η ανάδειξη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας (ΚΚΙ) στην εξουσία. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από αποχαρακτηρισμένη μελέτη που ανάρτησε στο διαδίκτυο η οργάνωση National Security Archive του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον.
Ο ισχυρισμός βασίζεται σε μια μελέτη του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ που πρόσφατα αποχαρακτηρίστηκε.

«Η μελέτη, η οποία αποχαρακτηρίστηκε το 2016 (...) επικεντρώνεται στον ρόλο της Κλέαρ Μπουθ Λους στο αξίωμα της πρέσβειρας στην Ιταλία (την περίοδο) 1953-1957», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου. Ο συγγραφέας της μελέτης «συμπεραίνει ότι η κυβέρνηση (του προέδρου Ντουάιτ) Αϊζενχάουερ, αντιμέτωπη με την πιθανότητα εμφυλίου πολέμου στην Ιταλία ή το ενδεχόμενο το Κομμουνιστικό Κόμμα να αναδειχθεί με νόμιμο τρόπο στην εξουσία, ήταν "διατεθειμένη να επέμβει στρατιωτικά μόνο εάν οι κομμουνιστές καταλάμβαναν την εξουσία διά της βίας και ακόμη και σε αυτή την περίπτωση σε συντονισμό με άλλα ευρωπαϊκά έθνη"» αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της οργάνωσης.
Τη μελέτη εκπόνησε το 2012 ο ιστορικός του υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ Ρόναλντ Λάντα.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η μυστική χρηματοδότηση της CIA προς την Ιταλία συνεχιζόταν ως τις αρχές της δεκαετίας του 1960.
Καθώς οι λεπτομέρειες όσον αφορά αυτό το ζήτημα είναι λιγοστές στα επίσημα αρχεία των ΗΠΑ για τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, ο Λάντα ανέφερε σε σημείωμά του ότι η μελέτη βασίστηκε σε αρχεία της CIA, της συλλογής εγγράφων για τη Λους στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου και άλλα κρατικά αρχεία για τη θητεία της στην αμερικανική πρεσβεία στην Ιταλία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...