Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Εισήγηση του Δημήτρη Γράψα στον Π.Καμμένο

Εδαφικός ακρωτηριασμός ή απάντηση με κάθε μέσο σε ενδεχόμενη κατάληψη βραχονησίδας από Τούρκους κομάντο; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους επιτελείς του Πενταγώνου καθώς οι εξελίξεις και οι ώρες είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες και η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για κάθε ενδεχόμενο. Η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα της αιφνιδιαστικής πρώτης κίνησης αλλά την τελευταία κουβέντα θα την πει ο Ελληνικός Στρατός, η Αεροπορία και το ΠΝ. 
Ο Π.Καμμένος συναντήθηκε με τρεις επίτιμους Α/ΓΕΕΘΑ που έχουν διαχειριστεί κρίση με την Τουρκία στο Αιγαίο 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάλεσε σήμερα στο Πεντάγωνο του επίτιμους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ,ναύαρχο Παναγιώτη Χηνοφώτη, πτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο και στρατηγό Δημήτρη Γράψα σε μια συνεδρίαση μαμούθ 3 ωρών ενώ πήγαν μαζί και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ελπίζουμε μόνο ο Π.Καμμένος να άκουσε τα όσα είχε να του πει ο Δ.Γράψας καθώς τότε ήταν αυτός που είχε χαρακτηριστεί «σκληροπυρηνικός» επειδή είχε επανδρώσει βραχονησίδες με 1.000 κομάντο καθώς υπήρχαν πληροφορίες περί τουρκικής κίνησης και προσπάθεια κατάληψης εθνικού εδάφους ενώ ήταν έτοιμος να δώσει εντολή προσβολής των Τούρκων αν ανέβαιναν σε ελληνικό έδαφος…

Όμως μια σκληρή προσέγγιση χρειαζόμαστε τώρα με την Τουρκία καθώς από τις τουρκικές κινήσεις φαίνεται ότι η Άγκυρα δεν μας εκλαμβάνει σοβαρά… Το συμβάν στο Φαρμακονήσι και όχι μόνο αυτό δείχνει…

Ήρθε η στιγμή που όλες οι πολιτικές ηγεσίες μας θα πρέπει να αναλογιστούν πως και γιατί έφεραν τη χώρα σε αυτό το χάλι με την στρατηγική της …»ψυχραιμίας» και του κατευνασμού να έχει καταρρεύσει. Η Τουρκία έχει θέσει σε εφαρμογή μακροχρόνια σχέδια εις βάρος της Ελλάδας και αν τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη δεν ανταποδώσουμε δυναμικά τότε για άλλη μια φορά θα χάσουμε το παιχνίδι. Και η χώρα δεν αντέχει Ίμια Νο2.

Οι εξελίξεις είναι κρίσιμες και κάθε συμβολισμός μετράει. Γι” αυτό θα αναφέρουμε επίσης πώς στη συνάντηση με Π.Καμμένο υπήρχε ένας επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ από κάθε κλάδο, Στρατό, Ναυτικό, Αεροπορία, ενώ και οι τρεις έχουν διαχειριστεί κρίση στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, οι δύο πρώτοι, οι κ.κ. Χηνοφώτης και Γιάγκος ήταν αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ αντίστοιχα όταν το τουρκικό μαχητικό εμβόλισε το F-16του ήρωα σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ανοιχτά της Καρπάθου.

Ο Δημήτρης Γράψας είχε και αυτός χειριστεί κρίση με τους Τούρκους να επιχειρούν απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα που τελικώς απετράπη. Ήταν μία ανάλογή περίπτωση με αυτή στη νήσο Παναγιά το περασμένο Πάσχα. Οι θέσεις του στρατηγού Γράψα ήταν εθνικές, πατριωτικές και είχε εισηγηθεί δραστικά μέτρα απέναντι στους Τούρκους ως όφειλε. Αυτή η στάση του στην κρίση εκείνη κάποιοι λένε ότι του στοίχισε τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ γιατί η τότε κυβέρνηση δεν ήθελε «σκληροπυρηνικούς».

Η τουρκική μονταζιέρα δουλεύει στο φουλ ενώ το επεισόδιο πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνο ανάλογα και με την πορεία των δημοσκοπήσεων εντός της Τουρκίας. Χαρακτηριστικά του υβριδικού πολέμου εναντίον της χώρας μας είναι ότι τις τελευταίας ώρες έχουν στοχοποιηθεί προσωπικά τόσο ο ΑΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, όσο και ο ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς. Οι Τούρκοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητάνε «αίμα” ενώ κάνουν σημαία την παρουσία του Α.Στεφανή στη νήσο Παναγιά αλλά και τις δηλώσεις του Ν.Κοτζιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ισχυρό μήνυμα του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή που έδωσε στο Ιερό Ναό της Χίου την περασμένη Κυριακή αναμεταδίδεται στην Τουρκία με Τουρκικούς υπότιτλους όπως αναφέρει ο veteranos.gr

Στρατιωτικές πηγές της Άγκυρας απάντησαν μέσω της «Χουριέτ» στον Ν.Κοτζιά λέγοντας ότι «ο Στρατηγός Ακάρ αφού επισκέφθηκε τις βραχονησίδες Ίμια από κοντινή απόσταση και για όσο χρειαζόταν στη συνέχεια αποχώρησε. Δεν υπήρξε καμία δύναμη για να σταματήσει το Στρατηγό Ακάρ να επισκεφτεί την περιοχή. Εκτός αυτού βρισκόταν εκεί το τουρκικό ναυτικό και η αεροπορία και είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για κάθε ενδεχόμενο. Ο εν λόγω υπουργός, ούτε ήταν παρών στο περιστατικό, ούτε προσπάθησε να είναι, ίσα ίσα φαίνεται να μην γνωρίζει καν για τους ναυτικούς του που το έσκασαν».


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...