Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Σόρος είναι μια αράχνη με πολλούς ιστούς. Ελέγχει πολυάριθμες οργανώσεις τρίτων, μέσω των οποίων χρησιμοποιεί την επιρροή του

Έρευνα της συνεργασίας του με κρατικές υπηρεσίες, με απαρχή την αμερικανική πρεσβεία στα Σκόπια

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Tην υπονομευτική δράση του δισεκατομμυριούχου «ανθρωπιστή» Τζωρτζ Σόρος στην εσωτερική πολιτική χωρών των Βαλκανίων, της Δ. Ευρώπης και των ΗΠΑ, αλλά και την οικονομική συνεισφορά αμερικανικών κρατικών υπηρεσιών σ’ αυτή τη δράση, άρχισε να ερευνά επιτροπή του Αμερικανικού κογκρέσου και να εξετάζει για πρώτη φορά τουλάχιστον ένα κανάλι των συστημικών ΜΜΕ, το Φοξ Νιους.

Μόνο ανεξάρτητα μέσα ελεύθερης πληροφόρησης είχαν μεταδώσει την προ μηνών απαγόρευση της δράσης των χρηματοδοτούμενων από τον Σόρος ΜΚΟ στην Ουγγαρία, χώρα καταγωγής εντούτοις του διεθνούς φήμης δισεκατομμυριούχου «ανθρωπιστή», ο οποίος -ως νεαρός εβραίος Γκεόργκι Σβάρτζς, αλλά με πλαστά στοιχεία ταυτότητας- ξεκίνησε τη χρυσοφόρο σταδιοδρομία του στην κατοχή, οδηγώντας τους Γερμανούς Ες Ες στα σπίτια κρυπτομένων Εβραίων ομοθρήσκων και συμπατριωτών του.

Στο κογκρέσο και έμμεσα στην αμερικανική δημοσιότητα το πρόβλημα Σόρος εισήλθε από τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα από τα Σκόπια («ψευτόΜακεδονία» στην σχετική επίσημη αλληλογραφία), μετά την εκεί επίσκεψη Αμερικανών κοινοβουλευτικών. Ο βουλευτής Κρίστοφερ Σμιθ, επικεφαλής ομάδας ρεπουμπλικανών, με επιστολή του στο Αμερικανό πρεσβευτή στα Σκόπια κ. Τζες Μπέϊλυ, ζητούσε να μάθει αν χρήματα του αμερικανικού Δημοσίου είχαν διατεθεί σε ενίσχυση δραστηριοτήτων του Σόρος που σκόπευαν στην ανατροπή της κυβέρνησης.
«Αναφέρεται –έγραφε- ότι η αμερικανική κυβέρνηση χρηματοδοτούσε οργανώσεις με πολιτικές επιλογές, συγκεκριμένα υπέρ των σοσιαλιστών, γεγονός απολύτως απαράδεκτο και νομίζω παράνομο και που προτιθέμεθα να εξετάσουμε εξονυχιστικά. Πρέπει να γνωρίζουμε λεπτομερειακά τι ακριβώς έκανε η κυβέρνηση τα τελευταία οκτώ χρόνια επειδή αναμειγνυόμαστε παίρνοντας θέσεις στην εσωτερική πολιτική και άλλων επίσης χωρών και υπήρξαν και άλλα παρόμοια περιστατικά. Αυτό υπονομεύει τις δημόσιες πολιτικές σχέσεις μας και τις εξωτερικές σχέσεις μας γενικότερα. Είναι ανήκουστο και παράνομο», τόνιζε η επιστολή του βουλευτή Σμιθ προς τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Σκόπια.
Το κανάλι Φοξ Νιους μετέδωσε ότι και ο γερουσιαστής Μάϊκ Λη εξέφρασε τις ανησυχίες του για την ανάμειξη της αμερικανικής πρεσβείας στην εσωτερική πολιτική των Σκοπίων παίρνοντας θέση στην κομματική αντιπαράθεση: « Έλαβα αξιόπιστες πληροφορίες, ότι τα τελευταία χρόνια, η αμερικανική αποστολή στη «ψευτόΜακεδονία» επενέβη ενεργά στη πολιτική των κομμάτων όπως επίσης και στη διαμόρφωση του κλίματος στα μέσα ενημέρωσης και στην κοινωνία, συχνά ευνοώντας ομάδες μιας πολιτικής παράταξης σε βάρος μιας άλλης»,έγραφε ο Λη στην επιστολή του. Ο οποίος, κατά το Φοξ Νιους αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη διάθεση χρημάτων του κρατικού οργανισμού βοήθειας USAID στο ίδρυμα του Σόρος «Ανοιχτή Κοινωνία-Open Society” για τις εκεί κοινές δράσεις.
Αυτή η «Ανοιχτή Κοινωνία» του Σόρος καταγγέλθηκε και πάλι την περασμένη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτωρ ΄Ορμπαν, ως «υπερεθνική αυτοκρατορία», επιδιδόμενη σε επεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική χωρών με «τόνους χρημάτων και «βαρύ πυροβολικό» διεθνούς προπαγάνδας.
Η οργάνωση αντέδρασε με ανακοίνωση, επικαλούμενη «τριακονταετία ανθρωπιστικού έργου» και βεβαιώνοντας ότι στόχος της είναι «να οικοδομήσει παλλόμενες και ανεκτικές δημοκρατίες με κυβερνήσεις λογοδοτούσες στους πολίτες».
Τελευταίος από πλείστους μάρτυρες έτοιμους να καγχάσουν με αυτόν τον ισχυρισμό, ο γείτονάς μας τέως πρωθυπουργός Γκρουέφσκι δήλωσε: « ΄Αν δεν ήταν ο Τ.Σόρος, με όλα τα εκατομμύρια που ξοδεύει στη χώρα, όλο αυτό το δίχτυ των ΜΚΟ, των ΜΜΕ, των πολιτικών, των μέσα-έξω… η οικονομία θα ήταν σε καλύτερη θέση, θα είχαμε λιγότερη ανεργία.»
Ομάδα συνεργατών του γερουσιαστή Μάϊκ Λη, η οποία επισκέφθηκε τα Σκόπια, συνάντησε μέλη της Βουλής, που της επέδωσαν τη «λευκή βίβλο» μιας πρωτοβουλίας πολιτών με την ονομασία «Στοπ στην Επιχείρηση Σόρος», που καταγγέλλει ότι με ποσά του αμερικανικού Δημοσίου χρηματοδοτούνται ριζοσπαστικές οργανώσεις υπεύθυνες για βίαιες ταραχές και για την έκδοση φυλλαδίου με οδηγίες δράσης, παρόμοιο με αυτό του Σωλ Αλίνσκυ, που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ, με τίτλο «Κανόνες για Ριζοσπάστες».
Ο γερουσιαστής Μάϊκ Λη ερωτά με την επιστολή του τον Αμερικανό πρεσβευτή στα Σκόπια «εάν η πρεσβεία επέλεξε την «Ανοιχτή Κοινωνία» του Σόρος ως τον κύριο διεκπεραιωτή των προγραμμάτων της στη χώρα» και εάν η πρεσβεία αντιλαμβάνεται ότι η ομάδα αυτή έχει πολιτικές προτιμήσεις.»
Το Στέητ Ντηπάρτμεντ απάντησε στον γερουσιαστή ότι η πρεσβεία «εργάζεται για την προαγωγή των αμερικανικών συμφερόντων με τρόπο απροκατάληπτο, αντικειμενικό και διαφανή». Ανέφερε όμως ότι από το 2002 η USAID διέθεσε τρείς δωρεές στο Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας για την «ψευτόΜακεδονία». Η τελευταία επιδότηση για την περίοδο 2017-2021 υπολογίσθηκε από τον βουλευτή Κρίστοφερ Σμίθ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, σε 9,5 εκατομμύρια.
Σύμφωνα με τον σχολιαστή ΄Ανταμ Σω της Φοξ Νιους, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σόρος συνεργάζεται με το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών. ΄Όπως προέκυψε από την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Κλίντον, που αποκάλυψαν οι Wikileaks , ο Σόρος συνιστούσε στην Χίλλαρυ (υπουργό των εξωτερικών τότε) να κινητοποιήσει όλο το βάρος της διεθνούς κοινότητος στον πρωθυπουργό Μπερίσα και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ΄Εντι Ράμα να κατεβάσουν τους τόνους και να διορίσουν ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο ως μεσολαβητή.
Μέσα σε λίγες μέρες οι υποδείξεις του Σόρος εφαρμόσθηκαν.
Ο Γκρουέφσκι επικαλέστηκε επίσης τα στοιχεία της Wikileaks σε απόδειξη ότι « ο Σόρος μπορεί να επισκέπτεται κορυφαίους Αμερικανούς αξιωματούχους οποτεδήποτε θελήσει, να κανονίζει συναντήσεις καθημερινά και να έχει μεγάλη επιρροή.»
Ο Μπραντ Μπλέϊκμαν, σύμβουλος στρατηγικής του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, δήλωσε για τον Σόρος στο Φοξ Νιους: «Αυτός ο τύπος είναι μια αράχνη με πολλούς ιστούς. Ελέγχει πολυάριθμες οργανώσεις τρίτων, μέσω των οποίων χρησιμοποιεί την επιρροή του. Το είδαμε στο εσωτερικό της χώρας, με τις διαδηλώσεις για την προστασία των μαύρων από την αστυνομική βία, στις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν για την διατάραξη των εγκαινίων της νέας προεδρίας…-αυτή είναι η δράση του».

Μετά τις εκρήξεις βίας στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ, που ματαίωσαν την διάλεξη του εκδότη της ιστοσελίδας Μπρέϊτμπαρτ Μίλο Γιαννόπουλος, η έκδοση Daily Caller ανέφερε ότι η οργάνωση «Απορρίψτε τον Φασισμό», που υποκίνησε τις ταραχές, είχε την υποστήριξη της «Συμμαχίας για Παγκόσμια Δικαιοσύνη» που χρηματοδοτείται από οργάνωση του Σόρος, ο οποίος χρηματοδοτεί επίσης το κίνημα υποστήριξη των ΜΜΕ το φιλελεύθερο Think Tank Κέντρο για την Αμερικανική Πρόεδρο του επιτελάρχη της Κλίντον Ποντέστα και άλλες οργανώσεις.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...