Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Διαλύονται τα Σκόπια: Σκοπιανοί αποκηρύσσουν την «ψευδομακεδονική» ιδιότητα και δηλώνουν Βούλγαροι

Μπορεί το πολυεθνικό κρατίδιο των Σκοπίων να παριστάνει τη «Μακεδονία», οι Σλάβοι των Σκοπίων όμως γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιο έθνος ανήκουν όταν δεν υποκρίνονται τους «Μακεδόνες»: στο Βουλγάρικο.

Όπως και έχουν απόλυτη συνείδηση ότι η γλώσσα που μιλάνε δεν είναι «μακεδονικά» αλλά βουλγάρικα.

Πίσω λοιπόν από τα κιτς αρχαιοελληνικά αγάλματα, τις γιορτές που ντύνονται «αρχαίοι Μακεδόνες» και τις άλλες ψευδομακεδονικές υπερβολές, χιλιάδες Σκοπιανοί τρέχουν να βγάλουν βουλγάρικα διαβατήρια διότι γνωρίζουν όχι μόνο από που κρατά η σκούφια τους αλλά και γιατί ανησυχούν ότι η ψευδομακεδονία δεν έχει μέλλον μπροστά της.

Εάν είναι να διαλυθεί το σκοπιανό κρατίδιο, τουλάχιστον να έχουν βουλγάρικα διαβατήρια και να θεωρούνται και πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σκέφτονται πολλοί Σκοπιανοί και δίκιο έχουν.

Η μεγάλη ζήτηση για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου από τους πολίτες των Σκοπίων, ώθησε την εφημερίδα «Βέτσερ» να δημοσιεύσει άρθρο για το πώς μπορούν οι ψευδομακεδόνες να αποκτήσουν στα γρήγορα βουλγαρικά έγγραφα, φθηνά και χωρίς μεσάζοντες όπως σημειώνει στον τίτλο της, μεταδίδει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Κατά την υποβολή αίτησης για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου, εξηγεί το δημοσίευμα, ο κάτοικος των Σκοπίων θα πρέπει να παραιτηθεί από «ψευδομακεδόνας».

Θα υπογράψει έγγραφα ότι αισθάνεται Βούλγαρος και ότι οι πρόγονοί του ήταν βουλγαρικής καταγωγής.

Σε ορισμένα άτομα η απόκτηση βουλγαρικών διαβατηρίων δεν σημαίνει ότι θα χάσουν κάτι (την ψευδομακεδονική υπηκοότητα), εάν έχουν πράγματι βουλγαρική καταγωγή και δεν χρειάζεται να το αποδείξουν.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία για την απόκτηση βουλγαρικής υπηκοότητας είναι απαραίτητο οι αιτούντες να έχουν μια συνάντηση με την κρατική υπηρεσία για τους Βουλγάρους Εξωτερικού.

Αυτό γίνεται με email στη βουλγαρική γλώσσα, που απευθύνεται στον πρόεδρο της Κρατικής υπηρεσίας για τους Βουλγάρους εξωτερικού.

Εκεί θα οφείλουν να δηλώσουν ότι έχουν βουλγαρική εθνική συνείδηση για να λάβουν θετική απόφαση.

Η απόφαση αυτή θα πρέπει να υποβληθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Βουλγαρίας, στο τμήμα «Βουλγαρική Υπηκοότητα».

«Υπογράφετε έντυπο όπου επιβεβαιώνετε την ταυτότητά σας και συμπληρώνεται ορισμένα άλλα σχετικά έγγραφα [αναφέρονται τα σχετικά έγγραφα]. Με την έγκριση αποκτάτε βουλγαρική ταυτότητα και βουλγαρικό διαβατήριο και είστε, πια, πολίτης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας», καταλήγει το σκοπιανό δημοσίευμα.

Όπως όλες οι φάρσες έτσι και η σκοπιανή φαίνεται ότι σύντομα θα τελειώσει.

Η Ελλάδα πολύ καλά έκανε και δεν αναγνώρισε κανένα όνομα με συνθετικό το όνομα της Μακεδονίας μας.

Φανταστείτε να τους είχαμε εκχωρήσει την εθνική μας ταυτότητα και τώρα να έτρεχαν να δηλώνουν Βούλγαροι. θα είχε εξευτελιστεί τόσο η αλήθεια, η ιστορία, η επιστήμη όσο και το ίδιο το όνομα των Μακεδόνων.

Θα μπορούσε και η ελληνική κυβέρνηση να εκχωρούσε την ελληνική υπηκοότητα σε όσους κατοίκους των Σκοπίων το επιθυμούν με τους ίδιους όρους που το κάνει η βουλγαρική. Ας μην ξεχνάμε ότι υπολογίζονται σε 200.000 οι Έλληνες βλάχοι των Σκοπίων, οι οποίοι δεν αναγνωρίζονται ως ελληνική εθνική μειονότητα. Μήπως θα έπρεπε να μιμηθούμε τους Βούλγαρους;

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...