Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Τεχνολογία πλήρους απόκρυψης υπόσχεται η Ρωσία!

H Ρωσική εταιρεία ανάπτυξης υψηλής τεχνολογίας, Ruselectronics, της κρατικής Rostec, αναπτύσει ένα σύστημα κάλυψης- καμουφλάζ... που θα βοηθάει στην απόκρυψη του στόχου, απο όπλα ακριβείας, αλλάζοντας το χρώμα και το σχήμα του!
Το σύστημα θα μπορεί να δίνει την μορφή και το ανάγλυφο στον στόχο αντιγράφοντας ακόμα και τα φύλλα των δέντρων. Αυτή η καινοτομία είναι καίριας σημασίας καθώς θα είναι κινητήριος μοχλός για την ανάπτυξη συστημάτων που θα μπορούν να αποκρύψουν απο τον αντίπαλο αντικείμενα.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, οι οθόνες εμφανίζουν μοτίβα μέσα από ειδικά υλικά, το οποίο αλλάζουν χρώμα κάτω από την επίδραση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων. Η εταιρεία έχει αναπτύξει ήδη πειραματικά μοντέλα.

"Το να μπορείς να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο είναι ανερχόμενη τεχνολογία. Πρόκειται για την αντιμετώπιση επιθέσεων απο καθοδηγούμενα πυρά ακριβείας. Το σύστημα θα αναγνωρίζει και θα αναλύει τα χαρακτηριστικά. Η Ruselectronics έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό καμουφλάζ και όχι μία απλή μεταμφίεση βασισμένη σε ηλεκτρομαγνητικά ή στην θερμότητα.
Ο Igor Klochko CEO της εταιρείας πρόσθεσε οτι η τεχνολογία μπορει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και θα χρησιμεύσει και στην πολιτική ζωή, τονίζοντας οτι είναι μία μοναδική καινοτομία.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...