Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Πραγματικός πανικός στην Άγκυρα - Ο στρατός της Συρίας στην Ιεράπολη/Μένπετζ

Τη στιγμή που η Τουρκία προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων και των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας, που απελευθέρωσαν και κατέχουν την περιφέρεια της Ιεράπολης/Μένπετζ, ο στρατός της Συρίας ενώθηκε με τις δυνάμεις των Κούρδων και τα τμήματα των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ εισέρχεται στην πόλη της Ιεράπολης.
Από τη στιγμή που θα υπάρχει κοινή παρουσία των Κούρδων, των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας και του επίσημου στρατού της Συρίας, σε περίπτωση που η Τουρκία επιχειρήσει να κινηθεί εναντίον της Ιεράπολης, θα είναι σαν να κηρύσσει η Τουρκία τον πόλεμο στη Συρία.
Συγκεκριμένα, τα τμήματα του συριακού στρατού βρίσκονται στα προάστια της Ιεράπολης, ενώ το ενδιαφέρον είναι ότι υποστηρίζονται από την ρωσική αεροπορία, ενώ στο έδαφος υποστηρίζονται από ειδικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού και της χεζμπολλάχ!
Σημειώνεται ότι σήμερα ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ επισκέφθηκε τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ, πιθανόν για να τον ενημερώσει για την ως άνω εξέλιξη, που ανατρέπει τα σχέδια των ΤΕΔ.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...