Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Γκρεμίζεται η ψευτο Ρωσοτουρκική φιλία

Το τουρκικό γενικό επιτελείο μετά τον βομβαρδισμό του τουρκικού στρατώνα από την ρωσική Αεροπορία στην πόλη Αλ Μπαμπ, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν 11 έλαβε εσπευσμένα νέα μέτρα με την εγκατάσταση αντιαεροπορικών πυραύλων Rapier. Στόχος πλέον η κατάρριψη των ρωσικών μαχητικών ώστε να μην επαναληφθεί ξανά «ρωσικό λάθος» γεγονός που επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι στο σημείο μηδέν και αυτή τη φορά η Μόσχα δεν θα δείξει αυτοσυγκράτηση.

Μόσχα και Άγκυρα ευρίσκονται σε ένα πολύ «λεπτό σημείο» των σχέσεων τους μετά το οποίο δεν υπάρχει ελπίδα επιστροφής με κύριο θέμα τους Κούρδους του ΡΚΚ και του YPG και την αναγνώριση τους ως «εθνικοαπελευθερωτικός στρατός» για την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν…

Την απόφαση που αφορά την τοποθέτηση πυραύλων μικρού βεληνεκούς Rapier την πήρε προσωπικά ο Τούρκος Α/ΓΕΕΔ στρατηγός Χουλουσί Ακάρ με σκοπό την διαφύλαξη των χερσαίων επιχειρήσεων στην πόλη αυτή αλλά λειτουργεί και ως υπόμνηση για την νέα τουρκική χερσαία επίθεση στην Ράκκα.
Η δημοσιοποίηση όμως της προθέσεως της τουρκικής πλευράς έγινε και για τον λόγο ότι οι Τούρκοι «προειδοποιούν» τους Ρώσους, ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν νέο παρόμοιου τύπου «λάθος» από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το εύρος των νέων αντιαεροπορικών συστημάτων Rapier είναι 1,4-8 χλμ καλύπτοντας ζωτικό εναέριο χώρο . Οι τουρκικοί εκσυγχρονισμένοι πύραυλοι Rapier είναι σαφώς πιο αποτελεσματικοί από τους πυραύλους Stingers.

Με μόνο δύο χειριστές στρατιώτες, το τετραπλό σύστημα με 4 πυραύλους μπορεί να βάλει μέσα σε 2 λεπτά.

Η Τουρκία πήρε επίσης και άλλα μέτρα για την αποφυγή «λαθών» διότι στην Συρία μαζεύτηκαν πολλοί και πλέον τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.

Έτσι αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των τουρκικών αεροσκαφών που θα περιπολούν την τουρκο-συριακά σύνορα. Επιπλέον, θα αυξηθούν οι εναέριες περιπολίες με τους Ρώσους κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ και γενικά προς το νότο.

Μέχρι σήμερα η στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στην τουρκική κοινωνία η οποία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα με εκατοντάδες νεκρούς στρατιώτες , υπαξιωματικούς και αξιωματικούς, ενώ έχει καταστραφεί σύγχρονο πολεμικό υλικό αξίας πολλών εκατ ευρώ.



Σύμφωνα και με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου και δηλώσεις του, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης Ράκκα , η οποία θεωρείται ως η άτυπη πρωτεύουσα του ισλαμικού κράτους .
«Στόχος μας είναι η κατάληψη πρώτα της πόλης Αλ Μπαμπ και στην συνέχεια η κατάληψη της Ράκκα», δήλωσε ο ίδιος στον τουρκικό τύπο.

Ταυτόχρονα, ο Ρώσος αξιωματούχος του υπουργείου εξωτερικών Αλεξάντερ Χαρσένκο δήλωσε ορθά και κοφτά χωρίς περιστροφές ότι το εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) και οι Κούρδοι της Συρίας (YPG) μαζί με τα ένοπλα παρακλάδια τους δεν αποτελούν τρομοκρατικές οργανώσεις για την Ρωσία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Σπούτνικ, ο Χαρσένκο, δήλωσε με ξεκάθαρα ρωσικά ότι , «αυτοί οι οργανισμοί δεν ευρίσκονται επίσημα στον κατάλογο των τρομοκρατών στη Ρωσία. Εκτός αυτού, έχουμε συγκεκριμένους δείκτες για να χαρακτηρίσουμε πράξεις ως τρομοκρατικές , ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας και του επιπέδου της εγκληματικότητας».

«Μεταφράζοντας» τα λεγόμενα του Ρώσου διπλωμάτη του ΥΠΕΞ, το PKK και το YPG αφού δεν είναι «τρομοκράτες» και οργανώσεις «φιλανθρωπικού» χαρακτήρα …τότε είναι σίγουρα εθνικοαπελευθερωτικός στρατός που πολεμάει για την δημιουργία του κράτους του Κουρδιστάν, το οποίο η Μόσχα το έχει αναγνωρίσει πριν ακόμα αυτό συσταθεί επίσημα.

Εφόσον όμως δημιουργηθεί το κράτος αυτό , θα λάβει μεγάλο μέρος της σημερινής τουρκικής επικράτειας συνταράσσοντας, διχοτομώντας και διαλύοντας το «μόρφωμα» που ονομάζεται «ψευδώς» τουρκική δημοκρατία, η οποία συμπεριλαμβάνει πολλές εθνότητες και λαούς που δεν ανήκουν στην τουρκική φυλή , όσο και να προσπαθούν οι νέο-οθωμανοί.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...