Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Ρωσία μεταφέρει στη Συρία μια ταξιαρχία Spetsnaz της GRU και 70 μαχητικά αεροσκάφη ελέω Τουρκίας!

Σοβαρεύει ακόμη περισσότερο η ρωσική εμπλοκή στη Συρία,
με φόντο και την μετακίνηση μεγάλου όγκου τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Συρία, σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο: Πολεμικές μετακινήσεις δυνάμεων της Τουρκίας στα σύνορα με την Συρία.

Η Ρωσία αποφάσισε κυρίως για αυτόν το λόγο να αυξήσει τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών της σε εκατό, με την μετακίνηση τουλάχιστον 70 και την δημιουργία μιας νέας αεροπορικής βάσης.

Η Μόσχα έστειλε επίσης στην Συρία μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων TOS-1 Buratino. Τα συστήματα αυτά είναι σε θέση να εκτοξεύσουν 24 ρουκέτες σε λιγότερο από ένα λεπτό, και έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στο βομβαρδισμό των ισλαμιστών τρομοκρατών στην περιοχή Jabal al-Jabal και στην περιοχή της ΒΔ Συρίας, στην οποία διαβιούν χιλιάδες Τουρκμένοι.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η Τουρκία ετοιμάζεται για μια ευρείας κλίμακας στρατιωτική παρέμβαση στη Συρία με στόχο τη δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης και με το πρόσχημα της προστασίας των Τουρκμένων, από την διενέργεια ρωσικών βομβαρδισμών. Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, τουρκική στρατιωτική μονάδα έριξε βλήματα όλμων και πυροβολικού εντός του συριακού εδάφους, ενώ είχε προηγηθεί η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Το γεγονός αυτό φανερώνει τις αληθινές προθέσεις των Τούρκων για την Συρία .

Μια άλλη σημαντική πληροφορία αφορά την εμπλοκή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες προετοιμάζουν εκατοντάδες Κινέζους Ουιγούρους τρομοκράτες για «επιχειρήσεις» εναντίον των συριακών και ρωσικών δυνάμεων. Για του λόγου το αληθές Κούρδοι μαχητές επιβεβαίωσαν ότι σε πρόσφατη άλωση συριακής πόλης βρέθηκαν δεκάδες πτώματα των Κινέζων Ουιγούρων.

Στα πλαίσια αυτά το ρωσικό γενικό επιτελείο , αποφάσισε να αποστείλει ειδικές δυνάμεις και μαχητικά αεροσκάφη.

Στην Συρία θα αποσταλεί μία ταξιαρχία της GRU (στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών) με 1.000 άτομα για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις, αλλά κυρίως για να καλύψει την ασφάλεια ενός δεύτερου αεροδρομίου που θα διατεθεί για τις ανάγκες της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, αναφέρει πηγή εντός του επιτελείου.

Ένας Σύρος ανώτερος αξιωματικός που συμμετέχει στο κοινό επιχειρησιακό αρχηγείο στην Δαμασκό, δήλωσε στην εφημερίδα του Κουβέιτ Al-Rai, σχετικά με τα σχέδια για την δημιουργία ενός ακόμη επιπλέον αεροδρομίου στην Συρία.

Το δεύτερο αεροδρόμιο που θα ενεργοποιηθεί για λογαριασμό της ρωσικής αεροπορίας θα είναι ανατολικά της πόλης Χομς στην περιοχή Al-Shayrat, που αποτελεί και την καλύτερη επιλογή για την φιλοξενία των νεοαφιχθέντων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.

Η Ρωσία ζήτησε επίσης από την μια κοινή στρατιωτική δύναμη («Χεζμπολάχ», συριακός στρατός και Ιρανοί φρουροί), να ανακτήσουν τον έλεγχο της περιοχής Al-Karateyn και της Παλμύρα από τους Τζιχαντιστές, προκειμένου να επεκταθεί η περίμετρο ασφαλείας γύρω από την δεύτερη ρωσική αεροπορική βάση. Σύμφωνα με πηγές, η συριακή βάση διαθέτει δύο διαδρόμους μήκους τριών χιλιομέτρων και 45 υπόστεγα. Ομάδες Ρώσων και Σύρων μηχανικών εργάζονται ήδη στην βάση αυτή.

Σύντομα θα ξεκινήσει μεγάλη χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της Παλμύρας. Οι συμμαχικές δυνάμεις («Χεζμπολάχ», συριακός στρατός και Ιρανοί) ευρίσκονται στην γραμμή εξορμήσεως έτοιμοι για επίθεση , χρειάζονται όμως και ισχυρή εναέρια υποστήριξή για να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες τους.

Από ότι διαφαίνεται σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, η ρωσική επέμβαση εισέρχεται στην δεύτερη και κύρια φάσης της, η οποία αφορά την πλήρη εξολόθρευση των Τζιχαντιστών. Αυτό το μόρφωμα με την ονομασία «Χαλιφάτο της Συρίας και του Ιράκ», θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Από την άλλη πλευρά όμως θα έχουμε σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα σε Τουρκία και Ρωσία. Οι Οθωμανικές βλέψεις της Άγκυρας και η κάθοδο των Ρώσων στην Μέση Ανατολή σηματοδοτούν μια νέα εποχή, σημαντικών ανακατατάξεων και εξελίξεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.


ΠΗΓΗ

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...